nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 16.08.2022 20:17:10

Šuler se je odzval na ostre kritike, uperjene proti njemu: Ali sem razmišljal o odstopu?

Grega Wernig
Športni direktor Maribora Marko Šuler je spregovoril tudi o kritikah, ki so bile uperjene proti njemu.

Številni navijači Maribora so prepričani, da Radovan Karanović nitisti, ki je kriv za velikansko krizo vijoličastih, ki so izgubili šest zaporednih tekem, temveč športni direktor Marko Šuler, ki da naj bi prepozno in predvsem preslabo kadroval. In v klub pripeljal igralce, ki naj ne bi bili vredni mariborskega dresa. 

Na vedno glasnejše kritike je na novinarski konferenci odgovarjal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. "Nisem pomislil, da bi odšel, če bom odšel, so odgovorni drugi. Dejstvo je, da krivde, da smo v tem položaju, ne moreš zvaliti na enega človeka. V to situacijo nas ni pripeljal ne Radovan Karanović, mislim da ne Marko Šuler, temveč veliko stvari. Na žalost je tako, da ne moreš zamenjati celotne ekipe, da ne moreš zamenjati celotnega kluba, a odzvati se moraš. Vedno pravim: Če želiš biti uspešen, moraš živeti s kritikami. Ne moreš biti dober in da te samo trepljajo po ramenih, te hvalijo. Obstajajo tudi težke stvari. In vse te stvari, ki so se nam zgodile, so se nam dogajale že prej," je začel športni direktor Maribora.



In nadaljeval: "Kadrovanje pred novo sezono je bilo narejeno v sodelovanju z vsemi trenerji, jaz tako delujem. Ne kadruje zgolj Šuler, ki pripelje igralce in reče "Trenerji, izvolite, to so vaši igralci". Kadrovali smo skupaj. Smo pa prišli v fazo, kjer se nam je zgodilo ogromno drugih stvari, predvsem poškodb. Skupek vsega te včasih pripelje do krize, čeprav delaš dobro. Zato smo tudi tako dolgo časa verjeli, vztrajali. In zato nam navijači stojijo ob strani. Ker se dela dobro, ogromno, po cele dneve smo na stadionu. A na žalost v športu ni garancije, da te bodo tudi rezultati poljubili. Pride tudi do kriz, to je normalno. Radovanu se iskreno zahvaljujem za vse, kar je naredil. In tudi stvari, ki jih bomo počeli v prihodnje, so plod njegovega trenerstva. Poznam utrip Maribora, vem, da navijači to razumejo, in sem vesel, da imamo takšne navijače. Pri tem ne mislim samo na Viole, ki nam stojijo ob strani, temveč tudi na vse ostale, ki so kritični, kdaj tudi čustveno vezani. To je zato, ker jim ni vseeno. Zato je Maribor kot klub tam, kjer je. Zato imamo tudi mi takšen odnos do vsega, ker imamo vsi skupaj en cilj – da je Maribor uspešen, da je tam, kjer je že bil."

Na vprašanje, kako vidi okrepitve, ki jih je pripeljal v klub, je Šuler odgovoril: "Mislim, da so pravi. Zelo podobna zgodba je bila lani. Večina novinarjev ni verjela, da lahko s tem kadrom osvojimo naslov prvaka, pa smo dokazali, da lahko. Tvegali smo, za nami so bili težki, kovid časi. Trpel je ves nogomet, ne zgolj Maribor. Posledice teh časov se še vedno čutijo. S trenerjem smo prišli do spoznanja, da je treba kader razširiti, zato smo tudi pripeljali toliko novih igralcev. Jih pa realno ocenjevati v obdobju, v katerem smo … Mislim, da imamo tukaj ogromno manevrskega prostora. Fantje so mladi, perspektivni in verjamem, da se bo v Mariboru kmalu gledal drugačen nogomet. Nekatere stvari potrebujejo čas, noben nima čarobne palčke, da bi lahko stvari spremenil čez noč. Za nazaj lahko ocenjuješ, za naprej zelo težko. Dejstvo je, da se je do zdaj delalo dobro. Čeprav seveda drži, da so bile storjene tudi napake, tudi pri meni. Krivec ni eden, jih je več, tudi sam sem med njimi. To so stvari, ki jih je treba sprejeti. Pomembno pa je, da verjameš v to, kar delaš, in da si pripravljen delati še naprej. To so stvari, ki pri Mariboru niso bile nikdar negotove." 

Značke: marko-suler, maribor

Članki iz rubrike