900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
1 05.07.2022 15:40:41

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran Janković? Župan pravi: Dobil sem se z Green Dragonsi, Prosinečkega sem prosil ...

Zoran Janković, Cukrarna
Sašo Radej
Ljubljanski župan je aktivno vpet v dogajanje okrog Olimpije.

Pretekle dni se je sestal tako z zdaj že nekdanjim trenerjem Robertom Prosinečkim, z igralcema Timijem Maxom Elšnikom in Mustafo Nukićem, z vodstvom Olimpije ter tudi s predstavniki Green Dragonsov. O tem je kar nekaj časa govoril na svoji redni županski novinarski konferenci.

"V petek sem klical Roberta Prosinečkega in ga prosil, naj vodi tekmo in počaka predsednika, da se pogovorita. Potem sem dobil sporočilo, da bo vodil tekmo in zame je bila stvar dogovorjena, nato sem dobilo sporočilo, da je Prosinečki odšel. V soboto sem se dobil z njim in njegovo ekipo, saj do njega čutim veliko spoštovanje. Bilo mi je zelo hudo, iskal sem rešitev, da ostane," je govoril Janković, ki se je nato v nedeljo srečal s kapetanom Elšnikom in Nukićem.

"Sedeli smo uro in pol. Prosil sem ju, naj ne glede na to, kaj se dogaja, tekmo z Luksemburžani odigrajo, kot je treba. Noben trener v treh dneh ne more kaj veliko spremeniti. Pri svojih mladih letih me je z zrelim razmišljanjem izjemno pozitivno presenetil kapetan Elšnik, Nukić pa ima kot Ljubljančan izredno rad Olimpijo."



Isti dan se je sestal tudi z vodstvom zmajev, prisotni so bili predsednik Adam Delius, podpredsednik Christian Dollinger in direktor Igor Barišić. "Še prej sem igralce vprašal, ali imajo redne plače, in odgovor je bil ne. Vodstvu sem dal nasvet, da so po njihovih besedah v klub vložili sedem milijonov evrov, a medijske zgodbe ne morejo dobiti na kratek rok. Njihova osnovna naloga je, da redno izplačujejo plače in poplačajo dolgove. Druga stvar je rezultat, za kar potrebujejo čas. Razšli smo se z obljubo, da bodo vse plačali," je povedal župan.

Ta se je nato v ponedeljek srečal še z navijaško skupino Green Dragons  s štirimi predstavniki  in vpričo njih poklical Elšnika, ki je zatrdil, da so plače na poti. Prav zaradi izplačila plač je sam predlagal, da se tiskovna konferenca Olimpije z dopoldanskega prestavi na popoldanski termin. "Poklical sem tudi direktorja banke, ki mi je zagotovil, da je denar šel z računa," je dejal Janković, ki je Dragonse spraševal, kaj želijo, in dobil odgovor, da nočejo tega vodstva. "V redu, a Delius mi je rekel, da kluba ne bo prodal. Kaj bomo naredili? Zagotovili so mi, da bo v četrtek vse potekalo brez problemov. Rekli so tudi, da bodo šli povedati svoje mnenje na novinarsko konferenco. Treba je pohvaliti predsednika Deliusa, ki je ohranil mirnost in poslušal, kar je bilo izrečeno."

"Pričakujem, da bodo fantje tekmo odigrali z največjo ambicijo, zmagali, in želim si, da bo Olimpija prvak ter se stvari pomirijo. Iskanje krvi ne pelje nikamor. Še enkrat hvala Green Dragonsom, verjamem njihovi obljubi. Bom na tekmi. Narediti razdor je zelo enostavno, veliko težje je stvari nato spet sestaviti skupaj. A odgovornost je zdaj na vodstvu, da zagotovi denar in red, igralcem in trenerju pa prepusti, da opravijo svoje delo," je v precej dolgem govoru med drugim povedal Janković.

Članki iz rubrike