Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 05.07.2022 12:46:43

Dogaja se! V Fazaneriji vse bolj diši po milijonskem prestopu ...

Aleš Cipot
Mura v četrtek v Kišinjevu, še kakšna prodaja ni izključena.

Odštevanja je nepreklicno konec. Sobočani so v torek še trenirali na domačih tleh, že v sredinem večeru bodo preizkusili igralno površino na stadionu Zimbruja v Kišinjevu, kjer jih v četrtek čaka prva tekma prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo s Sfintulom. Jasno je, da bomo videli nekoliko drugačno Muro, kot smo je bili navajeni. Ne le zaradi kadrovskih premikov, temveč bo k temu prispevalo tudi spoznanje, da je trener Damir Čontala v pričakovanju nove sezone posegel po drugačnem igralnem sistemu; Prekmurci so se na vseh prijateljskih preizkušnjah predstavili v osnovni postavitvi 4-4-2. Opaziti je bilo kar nekaj dobrih stvari, a ni manjkalo niti pomanjkljivosti. Zlasti v obrambi in zlasti ob prekinitvah oziroma podajah iz kota, ki jih bo treba čim prej odpraviti.

Med navijači je po številnih spremembah seveda vznemirljivo vprašanje, kakšna bo pojutrišnjem začetna enajsterica. Ponovimo, da v njej zagotovo ne bo Mirlinda Dakuja, ki ne bo odpotoval z ekipo. Ker Moldavija ne priznava Kosova, 24-letnemu napadalcu ne dovoli vstopa v državo, črno–beli ga bodo na pomembnem dvoboju še kako pogrešali. Če bi sodili po generalki z Vojvodino, bodo pojutrišnjem od prve minute na igrišču Obradović, Beganović, Balažic, Morris, Pucko, Kous, T. Cipot, Maruško, Bobičanec, Petković in Klepač. Ta enajsterica proti zasedbi iz Novega Sada resda ni blestela, k čemur so prispevale tudi peklenske vremenske razmere, zato kakšna sprememba najbrž ni izključena, 37-letni strokovnjak ima ob zadostni širini kadra na voljo kar nekaj rešitev.
Če pogledamo seznam, so na njem denimo še Lorbek, Šroler, Shabanhaxhaj, Ouro, Majić, Kozar, Karamarko, Kasalo, K. Cipot, Kuzmić ... Najbolj zanimiva je vsekakor nova vloga Tia Cipota na položaju zadnjega veznega igralca. In za marsikoga tudi precej tvegana, ker gre za 19-letnega mladeniča. Bo kos takšni odgovornosti? Vsekakor ima dovolj kakovosti in potenciala, da bi lahko delal velike korake naprej, toda nedvomno bo potreboval nesebično pomoč izkušenejših mož.

Mlajši izmed bratov Cipot gotovo opozarja nase, in če se bo njegov razvoj nadaljeval v želeni smeri, si lahko v prihodnje obeta odmeven prestop v tujino, že prej pa bi lahko uspel njegovemu (precej) mlajšemu soigralcu. "Do konca prestopnega roka ni izključena še kakšna prodaja," je v pogovoru za uradno spletno stran soboškega prvoligaša med drugim povedal Denis Rajbar.
V mislih je imel seveda obetavnega 16–letnega Nika Kasala, ki je že lep čas pod drobnogledom oglednikov marsikaterega evropskega kluba. 'Pritisk' na najmlajšega nogometaša Mure z nastopom na prvoligaškem prizorišču je vse močnejši in bolj ali manj je jasno, da bo prej ali slej prišla ponudba, ki se ji klub, najstnik iz Lipe in njegovi starši ne bodo mogli upreti. Po naših informacijah bi se to lahko zgodilo že zelo kmalu. "Okrog njega se dogaja res veliko. Ogromno," priznava športni direktor.
Iz teh besed bi lahko sklepali, da je blizu odhoda. "Ali bo odšel, je v prvi vrsti odvisno od njega, pa tudi od staršev. Ne silimo ga nikamor, radi bi, da ostane pri nas. Za nadaljnji razvoj mu lahko ponudimo vse, samo enega ne," je odvrnil Denis Rajbar. A ravno 'to eno' bo na koncu odločilnega pomena …

Mura preprosto nima dovolj denarja, da bi ga lahko še dolgo zadržala v svojih vrstah, zato si je treba prizadevati za prestop, ki bo zadovoljil vse vpletene strani. In snovalec kadrovske politike pri črno–belih priznava, da se v tej smeri nekaj dogaja. "Potekajo pogovori z enim klubom. Mi smo predstavili svoje zahteve, oni so razkrili, kaj so pripravljeni ponuditi. Uradne ponudbe še ni, obstaja okviren dogovor. To je za zdaj to. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale v prihodnje."
Ime najbolj konkretnih snubcev je skrivnost. "Če bo na koncu odločitev takšna, da odide, bo odšel v klub, v katerem bo lahko napredoval in se še naprej razvijal. Ker nas zanima tudi to. Mar nam je zanj, želimo mu omogočiti najboljše," je poudaril športni direktor Mure. O višini odškodnine ni želel govoriti. "Gre za 16-letnika, ki je že igral v prvi ligi in je del članske ekipe. To nekaj pomeni. Da, zneski so visoki," se je odzval Denis Rajbar. Če predvidevamo, gre skoraj gotovo za sedemmestno številko. Obeta se milijonski prestop ...

kasalo af
alesfevzer.com

Značke: niko-kasalo, mura, prestop

Članki iz rubrike