Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 05.07.2022 12:55:49

Palermo lastniško postal del skupine Manchester City, prihaja okrepitev iz Slovenije?!

Profimedia
Sicilijanci iščejo nove moči.

Finančna skupina City Football Group (CFG), ki lastniško obvladuje Manchester City, ima po novem v lasti že 12 nogometnih klubov. Sklad iz Združenih arabskih emiratov je pridobil lastniški delež tudi v nekdanjem italijanskem prvoligašu Palermu. Sicilijanci, ki so v pretekli sezoni prek dodatnih kvalifikacij napredovali v serie B, so razkrili, da je skupina CFG pridobila "večinski delež" v klubu, ne da bi navedla kakršnekoli dodatne podrobnosti.

Posel naj bi bil sklenjen za 80 odstotkov lastniškega deleža Palerma, preostali del bo ostal pri prejšnjem lastniku Dariu Mirriju, ki bo ostal predsednik uprave. Ta podjetnik je bil del skupine vlagateljev, ki so pred tremi leti prevzeli klub, potem ko je šel v stečaj in je bil njegov status znižan na amatersko raven v četrtem kakovostnem razredu.

Vključitev Palerma v mrežo klubov pod okriljem CFG je bila predstavljena v sicilijanski prestolnici, Mirri in izvršni direktor CFG Ferran Soriano pa sta povedala, da je njun cilj Palermo popeljati v serie A. "Naša ideja je ustvariti ekipo, ki bo najprej stabilna v serie B in bo nato lahko ciljala na napredovanje," je poudaril Soriano in dodal, da sklad CFG ni sprejel odločitve v zvezi s selitvijo ali prenovo stadiona Renzo Barbera, ki je v lasti mesta. "Pomembno je, da je stadion poln. Mesto moramo prepričati, da pride na tribune, ko so tekme. To je naša prva prednostna naloga."

Palermo bo obdržal trenerja Silvia Baldinija in športnega direktorja Renza Castagninija, Soriano in član upravnega odbora CFG Alberto Galassi pa sta napovedala, da bosta dala prednost stabilnosti v klubu. Kakopak tudi z novimi moči na igrišču, nekateri italijanski mediji pa poročajo, da Palermo 'spet gleda proti Sloveniji'. Tokrat v Radomlje, na seznamu želenih okrepitev naj bi bil 23-letni osrednji branilec Luka Guček, ki ima z rumeno-črnimi sklenjeno pogodbo do konca letošnjega leta. Odškodnina potemtakem ne bo pretirano visoka, morebitna selitev na največji otok v Sredozemskem morju pa kakopak ne bi bila njegova prva izkušnja v tujini. Kot najstnik je iz Krškega prestopil v Betis in igral v mladi ekipi španskega prvoligaša iz Seville. 

gucek af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike