oba Svet24.si

Sodnik ji je ukazal, da album svojih golih ...

maxresdefault Svet24.si

Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

sesko Ekipa24.si

Kralj! Šeško o zadetku, ki trese Evropo, ne ...

tiktok-banner-with-watercolor-splatter_69286-194 Odkrito.si

Je TikTok v velikih težavah?!

ilicic 22 pm Ekipa24.si

Velik preobrat?! Se bodo Mariborčani morali ...

ro
ro
11 18.06.2022 09:22:52

Milan Mandarić o 'ukrepu' Olimpije zoper njega: To je sramota, Miloševiću pa so grozili s policijo

alesfevzer.com
Oglasil se je nekdanji prvi mož zmajev.

Da po prevzemu oblasti v Stožicah odnosi med nekdanjim lastnikom Milanom Mandarićem in zdajšnjo vodstveno garnituro, na čelu katere je Adam Delius, niso najboljši, ni skrivnost. Oziroma če smo povsem natančni, so slabi. Zelo slabi. V tem 'razmerju' je še veliko nejasnosti, v zadnjem času je najbolj odjeknila informacija, da je Savo Milošević dobil spor na Uefinem razsodišču. Zmaji morajo srbskemu strokovnjaku izplačati več kot 300 tisoč evrov, odgovornost za takšen razplet aktualno vodstvo kluba in Milan Mandarić prelagajo drug na drugega …

Medtem pa se je MM odločil za naslednji medijski nastop. V oddaji Svet na Kanalu A je razkril, da obžaluje, da je prodal klub in da mu ta še vedno dolguje dva milijona evrov, za kar bo pravico iskal na sodišču. Osupnil pa je z informacijo, da naj bi mu vodilni možje zeleno-belih prepovedali ogled tekem Olimpije. Tako domačih, kot gostujočih.

"Pričakoval sem veliko boljši uspeh in začetek obdobja pod vodstvom novega lastnika. Adama Deliusa, ki je kupil klub, nikoli ni tukaj. Ne vidim ga. Pa bi kot predsednik moral biti vsak dan. Zbrala se je skupina ljudi, ki v nogometu nima izkušenj z vodenjem," o razočaranju z doslej opravljenim v zmajevem gnezdu pravi Milan Mandarić. In ta skupina naj bi mu po njegovih besedah dala jasno vedeti, da ga ne želijo več blizu kluba, menda so mu prepovedali celo pristop do vseh tekem Olimpije. "Ko sem o tem pripovedoval kolegom v Angliji ter kje drugje, nihče ni mogel verjeti, da sem dobil prepoved obiska tekem. Mislim, da je to sramota. Sramota za mesto, zvezo, Slovenijo … Slovenskemu nogometu sem dal, česar ni imel. Pa prepovedi nisem dobil samo za domače preizkušnje, temveč tudi za gostujoče. Od ljudi, ki vodijo te klube, so zahtevali, da ne morem biti na tekmi. Da me ne more biti na nobenem seznamu. Ni mi jasno, zakaj. Mislil sem, da bodo novi ljudje v Olimpiji potrebovali mojo pomoč in rade volje bi jim pomagal, tako pa ..."

Ustvarjalci oddaje Svet na kanalu A so se obrnili na ljubljanski klub, kjer so zanikali očitke, da na tekmah ni zaželen, seveda pa je jasno, da si Olimpija takšnega ukrepa niti ne more privoščiti. Če si Milan Mandarić želi ogledati tekmo, mu tega ne more preprečiti. Lahko ne dobi VIP-vstopnice v Stožicah in ga ni na seznamu gostov ljubljanskega kluba na gostovanjih, toda vstopa na stadion mu ne more onemogočiti ...

Milan Mandarić je še povedal, da se v Stožice ne bi več vrnil. "Izgubil sem entuziazem. Ne samo za Olimpijo, za nogomet nasploh. Olimpija je na poti uničenja. To ni več Olimpija, kot je bila. Slovenska. Odpustili so skoraj vse, ki so sodelovali z menoj," je povedal 83-letni poslovnež in se dotaknil tudi zamenjave Sava Miloševića, ki je dvigala veliko prahu: "Ne moreš mu samo reči, ne prihajaj več na treninge, ker bomo sicer poklicali policijo. Tako ne gre. Če bi vedel, da bo tako, Olimpije gotovo ne bi prodal tem ljudem."

Članki iz rubrike