Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ba
ba
0 18.06.2022 07:53:50

Se vam sanja, koliko je bilo VAR-intervencij in VAR-ogledov v 1. SNL? Ter za koliko so podaljšali tekme? Tukaj so številke ...

Domen Jančič
Kakšne so izkušnje z video tehnologijo na slovenskem prizorišču?

V Kongresnem centru Brdo je potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
Predavanje je izvedel Vlado Šajn, častni predsednik ZNSS in član sodniškega komiteja Evropske nogometne zveze, ki na Uefi skrbi za izobraževanje elitnih sodnikov. In tudi slovenski delivci pravice si seveda prizadevajo v celoti slediti standardom oziroma interpretacijam Uefe, ki so torej enake tistim na elitnih evropskih klubskih tekmovanjih.
Prisotni so se uvodoma seznanili z analizo tekem v sistemu VAR v prvi ligi Telemach za sezono 2021/22, ki je pokazala, da je tehnologija bistveno prispevala k dvigu regularnosti tekmovanja. Na 122 tekmah v sistemu VAR je bilo opravljenih 35 VAR-intervencij in 454 VAR-ogledov, ki so v povprečju podaljšali posamezno tekmo le za 118 sekund.
V nadaljevanju seminarja so se udeleženci seznanili s smernicami in interpretacijo odločitev zlasti s področij prekrškov in igre z roko v povezavi z uporabo VAR-tehnologije, pri čemer so podrobno preučili konkretne položaje na podlagi videoposnetkov mednarodnih tekem.
Vsi klubi, strokovno osebje in igralci v prvi ligi Telemach bodo v kratkem razpolagali tudi z videogradivom celotnega seminarja, z vso obravnavano tematiko in tolmačenjem Vlada Šajna. Namen je namreč, da se poenoteno seznani vse igralce in strokovno osebje v klubih o smernicah PNI pred začetkom nove sezone, na kar so bili klubski predstavniki posebej pozvani.

matkovic var ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike