mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
11 17.06.2022 14:00:23

Odjeknilo je! Nova okrepitev Maribora, v Ljudskem vrtu imajo novega aduta v napadu!

Grega Wernig
Maribor je javnosti predstavil novega napadalca.

Napovedi so se uresničile, kot smo poročali že pred tedni, bo v prihodnji sezoni dres Maribora nosil tudi hrvaški napadalec Roko Baturina. Hrvata je slovenskim prvakom za eno sezono posodil Ferencvaros.

Dvaindvajsetletni napadalec je že dobro znan slovenskim nogometnim zelenicam, izkazal se je, ko je kot posojen igralec zagrebškega Dinama v spomladanskem delu sezone 2019/20 v šestnajstih tekmah dosegel osem zadetkov za Bravo in si prislužil prestop v Ferencvaros. Pri madžarskem prvaku je med bojem za mesto v ekipi odigral 26 tekem in zabil deset golov, bil v jesenskem delu prejšnje sezone posojen k poljskemu prvaku Lechu, zdaj pa začenja nov izziv v vijoličastem.



"Vemo, kakšna igralca sta zapustila naše vrste po koncu sezone. Marcos Tavares je zaključil svojo nogometno pot, z nami ni več prvega strelca lige, Ognjena Mudrinskega. Glede na klubske cilje in ambicije smo potrebovali nekoga, ki bi pomenil ustrezno rešitev v napadu. Menim, da je Roko Baturina pravi izbor, z njim smo bili v resnih pogovorih za prihod že lani. Gre za fanta, ki je zelo ambiciozen, predvsem pa je izrazil veliko željo, da se nam pridruži. Ko smo navezali stike, zanj ni bilo več pomislekov. Želel si je v Maribor. V slovenskem prostoru Roko že ima za seboj uspešno zgodbo pri Bravu, potem ni dobil ustrezne priložnosti in je lačen novega dokazovanja. Sklenjen je dogovor o posoji z možnostjo odkupa. Drugače bi si ga težko privoščili, saj sodi v višji cenovni rang, a smo našli rešitev tudi po zaslugi njegove želje. Roko je začel priprave na Madžarskem, je zdrav in verjamem, da smo dobili igralca, ki bo pomenil dodano vrednost," je za spletno stran Maribora povedal Marko Šuler.

Po sklenitvi dogovora se je Roko Baturina že pridružil novim soigralcem v prekmurski pripravljalni bazi: "Slovenija mi ni neznanka, tukaj sem doživel številne prijetne trenutke. Seveda pomnim tudi tekmo proti Mariboru v majici Brava, užival sem v ozračju Ljudskega vrta in iskreno verjamem, da se bomo v prihodnje večkrat skupaj veselili ter da bom upravičil zaupanje. Vmes sem zamenjal nekaj mest, tudi držav, prihajam z mladostniško energijo, a tudi izkušenejši, kot sem bil pred dvema letoma. Predvsem pa prihajam z velikim motivom, željo po dokazovanju. Vem, kaj Maribor pomeni v nogometni Sloveniji in kaj klub pomeni ljudem v mestu Maribor. Zavedam se, kakšna so pričakovanja. Prišel sem se borit za naslov prvaka in uvrstitev v skupinski del enega izmed evropskih tekmovanj."

Članki iz rubrike