900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 23.05.2022 14:46:23

Z vso silo! Mura ogorčena, po tekmi v Murski s prstom kaže na Mariborčane: Lahko bi se zgodila tragedija!

Domen Jančič
Dogajanje po tekmi v Murski Soboti še zmeraj buri duhove.

Po zadnjem sodniškem žvižgu v Murski Soboti, kjer sta se pomerila Mura in Maribor, je prišlo do večjega incidenta. Navijači Maribora so vdrli na zelenico in se fizično udarili s privrženci Mure, nekaj bakel in ostalih predmetov pa so zmetali kar na tribuno. Na te dogodke so se zdaj odzvali pri Muri, v spodnjih vrsticah si lahko preberete celotno sporočilo za javnost, v katerem opozarjajo pristojne, naj c prihodnje takšne stvari preprečijo. V nasprotnem primeru lahko pride do tragedije ...


"Včeraj je padel zastor nad 31. sezono Prve lige Telemach, v Murski Soboti smo bili priča srečanju Mure in Maribora, ki je bilo odigrano pred izjemno kuliso, ki je lahko v ponos slovenskemu nogometu. Nikakor pa nam ne more biti v ponos dogajanje po zadnjem sodniškem žvižgu. Čeprav smo kot organizatorji večkrat opozarjali, da ne moremo prevzeti odgovornosti za protokol podelitve iz varnostnih razlogov, smo naleteli na gluha ušesa. Naša zahteva, da se gostujočim navijačem ne dovoli na igrišče, ni bila uslišana. Tudi zato je situacija kasneje eskalirala do te mere, da se lahko danes zgolj zahvalimo domačim navijačem, da na provokacije niso odgovorili in niso zapustili svojih sedežev. V nasprotnem primeru bi se danes lahko pogovarjali o tragediji. Na tem mestu tudi opravičilo našim zvestim navijačem, da so ob koncu tekme namesto pozdrava svojih ljubljencev, morali spremljati huliganske izpade mariborskih navijačev. Ob tem moramo ponovno poudariti, da smo izjemno ponosni na naše navijače, ki v izgredih niso sodelovali in se jih tekom sezone niti niso posluževali. Veseli nas, da smo včeraj na tribunah Fazanerije prav tako videli veliko družin z otroci, ki so v razgrajanju gostujočih navijačev lahko videli, kako se ne navija za svoj klub.
Verjamemo, da je v zapisniku delegata končalo marsikaj, a vendarle je potrebno opozoriti na dogodke, ki so vredni obsojanja in ne spadajo na nogometna igrišča. Žalostno je, da je bil vdor na igrišče morda še najmanjši od incidentov, ki so se dogajali po včerajšnji tekmi. Nesprejemljivo je namreč, da je lahko navijaška skupina Viole prišla najprej do sektorja, kjer so bili nastanjeni Black Gringosi in vanje zalučala več pirotehničnih sredstev. Še bolj nas žalosti, da so pirotehnična sredstva nato poletela tudi med "navadne" navijače, med katerimi je bilo ogromno otrok. Nekateri se s tem niso zadovoljili in so v navijače na južni strani vrgli kar korner zastavico.
Rezultat vsega so številne poškodbe na objektu. Med drugim so člani organizirane navijaške skupine Viole odtrgale kar del konstrukcije strehe vzhodne tribune. Prav tako so uničeni sponzorski transparenti, ograje, vrata in še bi lahko naštevali. Morda pa je tukaj na mestu tudi vprašanje, da se kot družba vprašamo, kje sploh smo. In kako dolgo bodo pristojni, na čelu s policijo in NZS tolerirali tovrstne huliganske izpade, dokler se ne bo zgodila tragedija."

Značke: mura, maribor

Članki iz rubrike