Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

rb
rb
0 11.05.2022 10:51:27

Dejan Grabić samozavesten pred finalom: Tole vam bom povedal o tekmi z Mariborom ...

Martin Metelko
Lepše popotnice pred finalno preizkušnjo Pokala Pivovarna Union si niso mogli želeti. Šiškarji so v zadnjem prvenstvenem krogu zablesteli v obračunu z Mariborom ter si zagotovili obilo pozitivne energije in samozavesti za spopad s Koprčani na stadionu Z'dežele, ki je za Dejana Grabića in njegove fante nekaj posebnega. Priložnost imajo spisati zgodovino in Bravu prinesti prvo lovoriko po ustanovitvi kluba, a vlogo favorita premeteno (in razumljivo) prepuščajo zasedbi z Bonifike.

V prvenstvu jim v zadnjem času ni šlo po načrtih. Šiškarji so štirikrat zapored okusili grenkobo poraza, vendar jim je hkrati uspel veliki met, ko so se po srhljivki z Domžalami uvrstili v finale pokalnega tekmovanja. Ampak stanje duha ni bilo ravno navdušujoče, v soboto pa se zgodila tekma, ki so jo tako zelo potrebovali. In tekma, ki je v precejšnji meri spremenila izhodišče pred nocojšnjim izzivom v knežjem mestu. Ter tudi razmišljanje javnosti ...


Po Mariboru je precej lažje

Nogometaši Brava so se proti Mariboru predstavili v sijajni podobi ter Štajercem tako zagrenili življenje v boju za naslov prvaka. Obenem so naredili uslugo današnjim tekmecem, toda v prvi vrsti so jo kakopak sebi. Pričakovanje današnjega finala je tako neprimerno lažje, na krilih dodatne energije in samozavesti se zdi prva lovorika v klubski zgodovini vsekakor lažje dosegljiva kot pred dvobojem z vijoličastimi … "Koper je favorit, toda mi favorite že v vsej svoji zgodovini napadamo zelo dobro. Želimo biti tekmovalni, samozavestno gremo po zmago," so dovolj zgovorne odločne besede Dejana Grabića.
Zlasti podoba v prvem polčasu je bila izvrstna in za marsikoga je bilo teh 45 minut nekaj najboljšega, kar so videli pod vodstvom 41-letnega strokovnjaka. "Mogoče kar celotna tekma," se je odzval trener Brava. "Zato, ker se mi zdi, da smo prvič povezali obe fazi igre v najmočnejši mogoči ritem intenzivnosti v vseh 90 minutah. Sredi drugega dela smo pričakovali padec, ki pa se ni zgodil in to je pogojevalo, da smo se pozno odločili za menjave. Nedvomno je bila to ena najboljših tekem," je nadaljeval Dejan Grabić.

Z razlogom je tam, kjer je

Po najboljši tekmi je zdaj na vrsti še največja v klubski zgodovini. Prva, na kateri si Bravo lahko zagotovi trofejo, zato je še toliko bolj pomembno, da preglavic s poškodbami ni; Šiškarji se bodo na stadionu Z'dežele predstavili z najmočnejšo zasedbo. "Poleg tega nam je proti Mariboru uspelo spočiti nekaj igralcev in tudi tisti, ki so bili malce načeti, so se medtem vrnili v poln pogon. Predstavili se bomo z vsemi močmi."
Bolj ali manj je jasno, da pretiranih taktičnih presenečenj ne bi smelo biti, moštvi se med seboj predobro poznata. "To drži. V vsaki sezoni v prvenstvu igramo štiri medsebojne tekme, poznamo se v dušo. Vse ekipe! Koper je letos naredil ogromno in je z razlogom tam, kjer je, a smo z njim že imeli dobro izkušnjo. Ni pa nujno, da bo ta tekma podobna tistim, ki smo jih odigrali za točke," opozarja strateg Brava, ki priznava, da je v teh dneh okoli kluba zaznati, da se obeta nekaj velikega. "Pri privržencih, sponzorjih in navijačih čutimo stopnjevanje napetosti. Čaka nas lepa tekma in lepa priložnost, češnja na torti te sezone in dolgoletnega dela ogromno ljudi v sistemu Brava. Naša pot je počasna, a gre navzgor. Če ne bi imeli toliko ambicioznosti na zdravih temeljih, ne bi bilo takšnih rezultatov," je prepričan Dejan Grabić, ki je napovedal, da tako zelo želeno slavje ne bo preveč poseglo v nadaljnje delovanje kluba. "Smo dovolj pametni, da vemo, da ne bo pretirane evforije, če nam uspe. In v naši filozofiji za naslednjo sezono ne bomo ničesar spreminjali. Pripravljali se bomo na prvi krog prvenstva in načrtovali formo; ne glede na to, ali bomo v evropskih kvalifikacijah."

maribor bravo
m24.si

To bi odgnalo pomisleke

V pričakovanju finala je slišati tudi kar nekaj polemik o primernosti termina, saj bi bil po mnenju številnih primernejši po koncu ligaškega tekmovanja. Slovenija pri tem resda ni izjema, kar nekaj evropskih držav že ima pokalnega zmagovalca, vendar bo današnji razplet vsekakor pomembno vplival tudi na boj za naslov prvaka in evropske vozovnice. Slednji bo morda že odločen. Ob uspehu Kopra bi v kvalifikacije za konferenčno ligo poleg tretjega vodilo še četrto mesto, kar bi ukradlo dobršen del napetosti v zadnjih 180 minutah. Olimpija in Mura, ki ju v nedeljo v Stožicah čaka medsebojni spopad, bi bili že mirni, znebili bi se velikega bremena. "Da, menim, da bi bilo to malce bolj logično. V laični ali navijaški javnosti se pojavljajo vse mogoče kombinacije, čeprav vemo, da nobena od ekip na to niti ne pomisli. Mi imamo sami s seboj toliko dela, da nimamo časa razmišljati o čemerkoli drugem. Kaj dosti ne razmišljamo niti o nasprotniku, temveč samo o svoji pripravi. Zaradi naštetih pomislekov bi bilo morda bolje, če bi bil finale pokalnega tekmovanja sklepno dejanje sezone," je svoj pogled razkril trener Brava.

Članki iz rubrike