Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 11.05.2022 10:19:11

Luka Zahović z novim priznanjem! In z novim trenerjem, ki je sedel na klopi Hajduka

Profimedia
Uspešna sezona za 26-letnega Mariborčana.

Nogometaši Pogona so bili dolgo v igri za naslov poljskega prvaka, a dva kroga pred koncem prvenstva je jasno, da lovorike ne bodo osvojili. Trenutno so na tretjem mestu na lestvici in imajo pet točk manj od vodilnega Lecha, drugouvrščeni Rakow ima tri več.

Toda Luka Zahović in soigralci so osnovni cilj vendarle dosegli. Zagotovili so si evropsko vozovnico za prihodnjo sezono, Mariborčan je k dozdajšnjim dosežkom prispeval pomemben delež. Dosegel je 10 golov, hkrati se je izkazal s petimi asistencami, z dobrimi igrami pa si je prislužil tudi mesto med petimi nominiranci za najboljšega napadalca lige, kar je gotovo lepo priznanje. Poleg nekdanjega najboljšega strelca na slovenskem prvoligaškem prizorišču so kandidati za laskavi naziv še Mikael Ishak (Lech), Flavio Paixao (Lechia), Łukasz Sekulski (Wisła Płock) in Łukasz Zwolinski (Lechia).

Sicer pa je bilo že nekaj časa znano, da bo Pogon po koncu sezone zamenjal trenerja. Kosta Runjaić se bo po nekaj več kot štirih letih in pol poslovil in bržčas sedel na klop Legie, nasledil ga bo selektor mlade švedske reprezentance Jens Gustafsson. Gotovo se ga spomnijo navijači dalmatinskega ponosa, saj je v tej sezoni vodil Hajduk, a njegove zgodba na Poljudu je trajala le nekaj manj kot šest mesecev.

Značke: luka-zahović, pogon

Članki iz rubrike