Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
28.03.2022 15:56:27
Deli članek:

ZAPLET! Na DEBIJU Roberta Prosinečkega na klopi Olimpije BREZ GREEN DRAGONSOV?!

Martin Metelko

Kazen za ljubljanskega prvoligaša iz Stožic.

Disciplinski sodnik NZS je imel po 28. prvenstvenem krogu največ dela s tekmo Olimpija – Domžale v Stožicah in z vsem, kar se je dogajalo ob derbiju ljubljanske kotline.

Zmaji so si zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev prislužili 6500 evrov kazni. "Večkratno žaljivo skandiranje, metanje več predmetov na igrišče v smeri pomočnika sodnika, vdor organizirane navijaške skupine v garderobo, pomanjkljiva organizacija tekme - ni bila zagotovljena prepoved vstopa tretjih oseb v prostore, kjer se nahajajo uradne osebe in igralci obeh ekip, torej tudi v prostore garderobe," je pojasnil Boštjan Jeglič, ki je kakopak upošteval tudi predkaznovanost.

Ampak to še ni vse, Ljubljančani so zaradi nešportnega in neprimernega vedenje navijačev dobili še kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev na določenem delu stadiona, in sicer tribuni B stadiona, kjer 'domuje' navijaška skupina Green Dragons. To seveda velja za prihajajočo preizkušnjo proti Radomljam, na kateri bo debitiral Robert Prosinečki. Mar to res pomeni, da Green Dragonsov ne bo na stadionu? In enako vprašanje si lahko zastavimo za večni derbi pod Kalvarijo. Mar kazen prazne južne tribune res pomeni, da Viol ne bo v Ljudskem vrtu?

Mustafa Nukić bo zaradi izključitve (dva rumena) kartona počival na dveh tekmah, postopek zoper športnega direktorja Domžal Mateja Oražma zaradi domnevnega nešportnega vedenja se je ustavil. Tomislav Tomić, ki je bil izključen ob gostovanju Celjanov v Mariboru, je dobil prepoved nastopa v treh preizkušnjah.