1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
21 28.03.2022 11:00:29

DRAMA! Ko nečak slovenskega selektorja RAZŽALOSTI SLOVENCE ... (foto)

Domen Jančič
Slovenski upi so se v srhljivki s srbskimi vrstniki razšli z izidom 2:2.

V teh dneh v Radencih in Gornji Radgoni poteka turnir elitnega kvalifikacijskega kroga za evropsko prvenstvo reprezentanc U-17, ki bo letos v Izraelu. Po uvodni visoki zmagi (5:0) nad Walesom so se slovenski upi na drugi tekmi merili moči z vrstniki iz Srbije, ki so bili v prvem krogu s 3:2 uspešnejši od Turčije.

Športni park v zdraviliškem mestu je bil prizorišče spektakla. Da se dogaja nekaj pomembnega, so razkrivali polno zasedeni parkirni prostori okoli čudovitega in vzorno urejenega objekta, ozračje ob igrišču je bilo temu primerno. Kaj takega na preizkušnjah mlajših selekcij redko vidimo ...
Vse je kazalo, da se bo razpletlo po sanjskem scenariju. Nadvse disciplinirani izbranci Aleksandra Radosavljevića so bili v izdihljajih prvega polčasa za vloženi trud nagrajeni z vodstvom. Tine Čuk je unovčil podajo Nika Kasala in poskrbel za evforično ozračje ob odhodu na odmor, že v osmi minuti nadaljevanja je bilo 2:0. Strelec prvega gola je iz prostega strela podal v kazenski prostor, Aleks Ristić je žogo preusmeril pred vrata, kjer jo je v mrežo potisnil Oskar Kvaternik, ki je po pol ure igre zamenjal poškodovanega Marka Stojinovića.

stankovic dj
Domen Jančič

Razpoloženi obetavni Slovenci so si zagotovili odlično izhodišče za končnico spopada, po prepričljivem uvodnem uspehu so bili z nogo in pol že udeleženci evropskega prvenstva. Poleg tega so imeli lepo priložnost za povišanje prednosti, a je po strelu Jake Čuberja Potočnika zablestel vratar Stefan Marinković. Svojim soigralcem je tako namenil nekaj dodatne energije, Srbi so razumljivo vse stavili v napad. Priigrali so si nekaj priložnosti, toda vse je kazalo, da bodo gostitelji zadržali prednost, v 84. minuti pa se je slovenska mreža vendarle zatresla, po podaji Aleksandra Stankovića je iz neposredne bližine v polno zadel Milan Majstorović. Začela se je drama, vmes je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča Beno Selan. Slovenci so trpeli in preživeli petminutni sodniški dodatek, toda poljski delivec pravice ga je še podaljšal, kar je znal izkoristiti odlični Aleksandar Stanković, up milanskega Interja se je za končnih 2:2 najbolje znašel v gneči pred vrati. V zadnji sekundi. Dobesedno! Ko je žoga končala v mreži, je Krystof Jakubik označil konec dvoboja ...
Če ste pomislili, da gre za sina nekdanjega zvezdnika in aktualnega trenerja Crvene zvezde Dejana Stankovića, imate prav, po njegovih žilah se pretaka tudi slovenska kri. Kot je znano, je njegova mama sestra Mileta Aćimovića, veliko srbsko slavje in domače razočaranje je torej zrežiral nečak selektorja mlade slovenske reprezentance ...

kvaternik dj
Domen Jančič

"Odigrali smo zelo dobro tekmo, v največjem delu smo jo imeli pod nadzorom, toda srbska zasedba je dovolj kakovostna, da je znižala zaostanek in na koncu tudi izenačila. Ampak moram čestitati fantom. Pokazali so vrhunsko igro. Seveda je škoda, da smo dobili gol v zadnji sekundi, a to je šport. Gremo naprej," je po srhljivki povedal slovenski selektor.
Njegov glas je bil presenetljivo miren. "Dogajajo se tudi takšne stvari. Razumljivo je, da v ritmu, ki smo ga narekovali, nismo mogli vztrajati vse do konca. Vse večja utrujenost vpliva na padec zbranosti, na taktično disciplino in normalno je, da se pojavi kakšna luknja, toda s podobo sem zadovoljen," je nadaljeval Aleksandar Radosavljevič.
Igralci so bili poklapani. Kot da ne bi mogli dojeti, kaj se jim je pripetilo. Kar nekaj časa so razočarani ostali na igrišču, pred odhodom v slačilnico jim je selektor namenil spodbudne besede. "Seveda si po takšni tekmi razočaran. Ker to dojemaš kot poraz, čeprav nisi izgubil. Ampak rekel sem jim, da morajo dvigniti glave, gremo naprej."
Toda nič ni izgubljeno, Slovenci imajo še naprej vse v svojih nogah. V torek se bodo prav tako v Radencih udarili s Turki, in če se bodo izognili porazu, jim uvrstitev na Euro (skoraj) ne more uiti. Morda to ne bi bilo dovolj za prvo mesto v skupini, a na zaključni turnir se bo uvrstilo tudi sedem drugouvrščenih reprezentanc, pet osvojenih točk bi morali zadostovati za pot v Izrael. "Cilj je osvojiti ves izkupiček, o tem ni nikakršnega dvoma. Naša osnovna naloga je, da umirimo igralce, da se bomo lahko ustrezno pripravili na zahtevno preizkušnjo. Težko bo, zelo težko. Turki so tehnično izjemno podkovani, imajo nekaj zares odličnih posameznikov, a seveda imamo svoj načrt. Spet bi radi pokazali, da smo kakovostna reprezentanca, ki si zasluži uvrstitev na evropsko prvenstvo," je poudaril Aleksandar Radosavljević.

radenci navijaci dj
Domen Jančič

Članki iz rubrike