Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.03.2022 11:21:09
Deli članek:

KAAJ!? Bodo pri Mariboru ZAPRLI Ljudski vrt za VEČNI DERBI? Vijoličasti OGORČENI nad NZS ...

Grega Wernig

Zaradi nemilih scen na tekmi med Mariborom in Bravom je disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič zaprl Ljudski vrt za tekmi z Muro in Celjem, hkrati pa vijoličastim naložil še kazen zaprte južne tribune na tretji tekmi, večnem derbiju z Olimpijo. Mariborčani so se na kazen pritožili, vendar je bila njihova pritožba zavrnjena.

Kazen dveh tekem igranja pred praznimi tribunami so Mariborčani že odslužili, potem ko so zaprli Ljudski vrt za dvoboja z Muro in Celjem. Ostala jim je še kazen zaprtja južne tribune, na kateri so po navadi nastanjeni najglasnejši mariborski navijači Viole. Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je namreč vijoličastim naložil, da morajo za večni derbi z Olimpijo zapreti južno tribuno hrama mariborskega nogometa, medtem ko so lahko preostale tri tribune odprte. Z dopisom, da Mariborčani zaprtja južne tribune ne smejo izkoristiti v smislu, da bi Viole namestili na katero izmed preostalih treh tribun. Povedano drugače, discipliniski sodnik si je zamislil, da bo večni derbi potekal brez prisotnosti Viol.

Pri Mariboru so se na kazen pritožili, z argumentom, da kozarec, ki je zadel stranskega sodnika, ni priletel iz južne, temveč iz vzhodne tribune in da je zato zaprtje južne tribune popoln nesmisel. Še toliko bolj, ker je na sporedu obračun z Olimpijo, po katerem bi bilo iz varnostnega vidika najbolje, da sta organizirani navijaški skupini, Viole in Green Dragons, ločeni na kar se da veliko razdaljo, torej Viole na jugu in Dragonsi na severu. Pritožba Maribora je bila zavrnjena, vijoličasti pa zdaj razmišljajo, ali sploh odpreti severno, vzhodno in zahodno tribuno za obračun z Olimpijo ali pa je nemara bolj smotrno pustiti kar celoten stadion zaprt ter večni derbi odigrati pred praznimi tribunami.

Vprašanje o tem, ali bo Ljudski vrt za tekmo z Olimpijo odprt, smo naslovili na tiskovnega predstavnika kluba Željka Latina in ga poprosili za odziv po odločitvi komisije NZS za pritožbe. "Kljub vsem argumentom in pojasnilom, komisija za pritožbe ni upoštevala klubskega stališča. Pričakovano ali ne, na tem mestu ne bomo komentirali. Dovolj je pogledati in primerjati posnetka neljubih incidentov na evropski pokalni tekmi Sturm – Larnaca v Gradcu in na tekmi Maribor – Bravo. Dogodek v Gradcu je imel hujše posledice za sodnika, kazen je bila milejša. Sturm je dobil s strani Uefe eno tekmo prepovedi igranja ob prisotnosti gledalcev, NK Maribor od NZS dve. Ob dodatni kazni tretje tekme zaprtja tribune jug, čeprav je plastični kozarec priletel z vzhodne tribune. Kaj ta kazen pomeni za izvedbo derbija, je še prezgodaj govoriti. Lahko povemo le, da so vse opcije odprte in da se moramo posvetovati z mnogimi deležniki v nogometu, da bi lahko podali kakršno koli konkretnejšo informacijo," nam je odgovoril piarovec Maribora. Povedano drugače: Štajerci še razmišljajo, kaj storiti. A kaj kmalu bodo morali sprejeti odločitev, večni derbi je namreč na sporedu že v soboto …