Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
16.03.2022 11:55:11
Deli članek:

Celje, Olimpija, ali ... Zdaj je vse jasno! RAZKRIVAMO klub TOMISLAVA TOMIĆA v prihodnji sezoni

Domen Jančič

Izkušeni vezist rešil svoj nadaljnji status.

Celjani so v Stožicah opravili izjemen posel. Z drugo zaporedno zmago so naposled zapluli v nekoliko varnejše vode, toda pred Simonom Rožmanom in njegovimi varovanci je vendarle še veliko dela. Ogromno! Tako v tekmovalnem, kot tudi v smislu še (precej) boljše podobe moštva.

Pomemben delež k odmevnemu uspehu je prispeval tudi Tomislav Tomić. Znova s kapetanskim trakom na roki, s tem 'modnim dodatkom' je izkušeni vezist, ki so ga vse od začetka zimskih priprav dobesedno podili iz Stožic, igral že na peti preizkušnji po vrsti. Simon Rožman mu ga je namenil takoj, ko ga je uvrstil v začetno enajsterico, kar je bilo prav gotovo presenečenje – bržčas si nihče ni drznil napovedati, da bo v takšni vlogi posojen igralec Olimpije. To je res nadvse neobičajno in marsikdo si tega preprosto ne zna razložiti, ampak ...
O tem (za zdaj) nihče noče govoriti na glas, toda izvedeli smo, da 31-letni nogometaš ni več posojen oziroma bo s takšnim statusom (uradno) igral do 30. junija, nakar bo (uradno) postal član Celja. V zadnjih urah prestopnega roka je bilo dovolj časa le za ureditev trenutnega statusa, a obenem je bil očitno sklenjen dogovor o pogovorih za prestop. Zanesljivi viri nam zagotavljajo, da so se predstavniki obeh klubov medtem uskladili glede vseh podrobnostih posla, kar pomeni, da se izgnanemu vezistu ne bo treba vrniti v Stožice, kjer je imel pred selitvijo v Celje podpisano pogodbo do 30. junija 2023, temveč bo ostal na stadionu Z'dežele. V tej luči je odločitev Simona Rožmana o podaljšani roki na igrišču kakopak razumljiva, mar ne?