Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.02.2022 11:53:25
Deli članek:

Hitro se je prikupil navijačem! MURA bi morala odšteti 1,500.000 EVROV, njegov soigralec DAMJAN BOHAR pa pravi ...

Aleš Cipot

Kosovski reprezentant je proti Bravu debitiral v črno-beli opravi in pokazal, da bi bil lahko pomembna okrepitev za aktualne prvake. Ne le zaradi podaje pri obeh golih, Mirlind Daku je tudi sicer ugajal in kmalu pridobil simpatije navijačev v Fazaneriji.

Mirlind Daku, ki ima status posojenega igralca Osijeka, je bil zadnja zimska okrepitev Mure, toda 24-letni kosovski napadalec je nemudoma izzval precejšnjo pozornost. Po zgolj treh treningih z ekipo je debitiral proti Bravu in opozoril nase. Najprej je z mojstrskim odzivom omogočil Žigi Kousu, da se je vpisal med strelce, nato je bil podajalec še pri golu Klemna Šturma. Da ognjeni krst ni bil 'kičast', pa je poskrbela srhljiva končnica spopada, h kateri je prispeval tudi sam, ko ni unovčil priložnosti za 3:1. Ampak to ne spremeni spoznanja, da je kakovosten napadalec, simpatije (omejenega števila) navijačev v Fazaneriji pa je požel tudi s svojim pristopom.


Tretji v Evropi

Na 'prvo žogo' malce spominja na Nusmirja Fajića, sicer pa je njegov prihod predstavljal vsaj manjše presenečenje, ker v izjemno ambicioznem slavonskem prvoligašu ni bil povsem na stranskem tiru. V prvenstvu, pokalnem tekmovanju in kvalifikacijah za konferenčno ligo je bil resda le enkrat član začetne enajsterice, a je zbral 16 nastopov in se štirikrat vpisal med strelce. Kot zanimivost omenimo, da je na tekmi z Gorico dvakrat premagal zdajšnjega vratarja Olimpije Ivana Banića in si prislužil naziv igralca 9. kroga HNL ...
V prejšnji sezoni je kot posojen igral v domovini in si v dresu moštva KF Ballkani z 31 goli zagotovil naziv strelskega kralja kosovske lige, v vseh evropskih prvenstvih sta bila učinkovitejša le zvezdnik Bayerna Robert Lewandowski (41) in Zachary Hadji (33) iz luksemburške zasedbe Fole Esch.

Aleš Cipot

Bjelica: Vanj je treba investirati

Ob odhodu Mirlinda Dakuja v Mursko Soboto ni bilo malo navijačev, ki so kritizirali potezo trenerja in hkrati športnega direktorja Nenada Bjelice, ki pa verjame v kosovskega napadalca. V nasprotnem primeru mu v začetku avgusta bržčas ne bi ponudil nove pogodbe do poletja 2024. "Je zelo zanimiv igralec. Ne glede na kakovost lige ni lahko doseči 30 zadetkov, obenem je drugi napadalec kosovske izbrane vrste, to je treba spoštovati. Klub ima v njem veliko vrednost. Vanj je treba investirati, saj na tržišču že ima svojo ceno, v prihodnje bo še večja," je takrat dejal Nenad Bjelica, zdaj pa ocenil, da ob Ramonu Mierezu in Mihretu Topčagiću ne bi zbral zadostne minutaže. Obenem se je s posoje vrnil nekdanji Domžalčan Antonio Mance, poleg vsega tega so Osiječani v izdihljajih prestopnega roka poskrbeli še za prestopno bombo, ki je zatresla Hrvaško – napadalni del ekipe so naposled okrepili s Kristijanom Lovrićem. Zanj so Gorici odšteli 1,8 milijona evrov odškodnine in navdušili navijače, ki so novemu ljubljencu pripravili izjemen sprejem.

Vsi boste presenečeni

"Res je zaznati obilo pozitivne energije," je po zadnji kadrovski potezi dejal Damjan Bohar, ki je močan adut Nenada Bjelice in seveda odlično pozna sposobnosti Mirlinda Dakuja. "V naši ekipi je konkurenca v napadu res zelo ostra, ampak gre za zelo dobrega napadalca. Poleg tega je Mirlind odlična oseba, kar je prav tako izjemnega pomena, hkrati je velik delavec. Zelo zagnano trenira. Vsekakor bi moral predstavljati okrepitev v pravem pomenu besede. Vsi boste presenečeni, boste videli," je povedal otrok Mure, ki se v teh dneh privaja na novo vlogo ob igrišču. Očetovsko, s soprogo Kajo sta se razveselila sina Kaija. Čestitke.
Športni direktor črno-belih Denis Rajbar je priznal, da je Mirlinda Dakuja spremljal že dalj časa, in bojda si je zamislil projekt, da v Fazaneriji ne bi imel statusa posojenega igralca, vendar je kmalu padel v vodo. Po naših informacijah je Nenad Bjelica postavil zelo visoko ceno, zahteval naj bi kar 1,5 milijona evrov odškodnine, kar je za Muro kakopak misija nemogoče. Hrvaški novinarski kolegi so nam prišepnili, da naj bi Osijek za kosovskega reprezentanta dobil ponudbo za milijon evrov, a se pogovori o morebitnem prestopu niso niti začeli. Potemtakem bi lahko sklepali, da bo 24-letnik iz Gnjilan po koncu sezone zagotovo zapustil prekmursko prestolnico. Vsaj za zdaj so razmere takšne, vendar je po drugi strani prav tako res, da se lahko do poletja marsikaj spremeni ...

nk-osijek.hr