Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.02.2022 11:47:57
Deli članek:

DRAMA na Bavarskem! Najprej HUD NAPAD na klub, potem RAZKRITJE Bildovega novinarja, ki trese München

Profimedia

Bayern je povezal dve slabi predstavi, kar je v klubu, ki je navajen le zmagovati, že dovolj za preplah.

Najprej so Bavarci na gostovanju pri Bochumu prejeli štiri zadetke in grdo izgubili, nekaj dni zatem pa so bili na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Salzburgu na robu poraza, morda celo izpada iz elitnega evropskega tekmovanja. No, na Solnograškem so se rešili v zadnjih trenutkih tekme, vseeno pa kritik na račun strmega padca forme ne menjka.

Legendarni nemški nogometaš in dolgoletni član Bayerna Lothar Matthäus je ostro udrihal proti Bayernovim nogometašem, športni direktor Hasan Salihamidžić pa je udarec še bolj silovito vrnil nazaj. "Seveda je Lothar strokovnjak in ima vedno kaj za povedati. Vendar mene ne zanima, kaj on misli. Mi vemo, da smo grešili, da nismo igrali dobro, vendar čvrsto stojimo za svojimi igralci. Pogovorili se bomo z njimi in delali naprej. Briga me, kaj želi Lothar povedati."

Matthäus je predvsem želel povedati, da francoski branilec Dayot Upamecano ni dovolj dober in da v tej ekipi deluje kot tujek, čeprav je v Münchnu že osem mesecev.


Da bi bil Bayern v resnih težavah, seveda ne drži. V nemškem prvenstvu je po 22 krogih še vedno dokaj zanesljivo na prvem mestu, pred drugouvrščeno dortmundsko Borussio ima šest točk prednosti, pred tretjeuvrščenim Bayerjem že enajst. Tudi v ligi prvakov ima pred povratnim dvobojem na domačem stadionu ugoden izid iz Salzburga (1:1).

A vseeno se prah okoli Bavarcev ne poleže. Dodatno ga je dvignil Bildov novinar Christian Falk, ki je v podcastu razkril, da trener Julian Nagelsmann ni zadovoljen s širino igralskega kadra. Pred zimskim prestopnim rokom je upravi posredoval imena treh nogometašev, ki bi jih rad videl v svoji ekipi - vezista Denisa Zakario, ki je potem iz Borussie M'gladbach odšel k Juventusu, branilca Joaa Cancela iz Manchestra Cityja in še enega branilca Borno Soso iz Stuttgarta. Vodilni možje kluba so zavrnili vse tri predloge in Nagelsmannu sporočili, da se znajde z obstoječim kadrom. Falk je še pojasnil, da trener ni bil presenečen nad takšno politiko, saj ga je na to opozoril prejšnji trener Hansi Flick.

Flick je sicer večkrat dejal, da vodstva Bayerna nikoli ne zanima, katere igralce želi trener, o odhodih in prihodih odloča predvsem Salihamidžić. To naj bi bil tudi glavni razlog za odhod Flicka iz kluba. Nagelsmann naj bi se za zdaj s športnim direktorjem, nekdanjim reprezentantom BiH, kljub vsemu dobro razumel. Kritiki pravijo: "Do kdaj še ..."