Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2022 11:45:01
Deli članek:

Vrnitev v Maribor je PADLA V VODO! Kaj se je dogajalo? To je razlog, zakaj je MATKO okrepil OLIMPIJO!

Grega Wernig

To je razlog, da se Aljoša Matko ni vrnil v Maribor.

»Po Niku Prelcu še Aljoša Matko. Po enem nadarjenem slovenskem nogometašu še drugi. In predvsem v skladu z našo obljubo, da se bomo še pred koncem zimskega prestopnega roka okrepili tudi z domačimi igralci,« so v zmajevem gnezdu v torek naznanili prihod 21-letnega krilnega napadalca.

Ljubljančani so vsekakor zelo presenetili in Mariboru vrnili udarec za Đorđa Ivanovića. Če so se pred dnevi ob spoznanju, da bo v Ljudskem vrtu igral nekdanji ljubljenec navijačev Olimpije, naslajali navijači vijoličastih, se zdaj vsi tisti, ki se jim po žilah pretaka zelena kri, Dino Skender pa je dobil zelo močno orožje, ki mu bo v želenem boju za prvenstveno lovoriko prišlo še kako prav.

Nad svojim statusom ni bil navdušen
Nekdanji član 15-kratnih prvakov bo imel v Stožicah do konca sezone status posojenega igralca Hammarbyja, Olimpija si je zagotovila možnost poletnega odkupa pogodbe. Aljoša Matko se je iz štajerske prestolnice na Švedsko preselil sredi avgusta, vendar nad svojim statusom ni bil ravno navdušen. Zbral je 13 nastopov, štirikrat je bil član začetne enajsterice, in se dvakrat vpisal med strelce.

V iskanju rešitve, kako mu zagotoviti redno igranje, je po naših informacijah obstajala tudi možnost vrnitve pod Kalvarijo, kjer pa menda niso želeli »ukrasti« mesta Ninu Žuglju in zgodba se je razpletla s selitvijo k večnim tekmecem. "Iskal sem klub, ki bi mi omogočil, da se spet vrnem v želeni ritem. Pri Hammarbyju nisem imel pretirano velike minutaže in v dogovoru s klubom smo se odločili, da je bržčas najboljša rešitev, da sem za pol leta nekam posojen. Vesel sem sklenitve dogovora z Olimpijo, cilj je seveda osvojiti naslov prvaka," je kolegom s tiskane izdaje Ekipa SN povedal Aljoša Matko.