Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2022 09:40:01
Deli članek:

BREZ ZADRŽKOV: Matko bo po Mariboru igral za OLIMPIJO, Violam pa pred derbijem sporoča: Vse to je ...

Martin Metelko

Če je Maribor z Đorđem Ivanovićem zbodel Olimpijo, so zmaji zdaj vrnili udarec. Udarili so še močneje in v svoje vrste privabili nikogar drugega kot Aljošo Matka. Nekdanji veliki up vijoličastih bo imel v Stožicah do konca sezone status posojenega igralca švedskega prvoligaša Hammarbyja.

Ni ravno veliko igralcev, ki so igrali za oba največja slovenska kluba, v zimskem prestopnem roku pa je ta spisek daljši za dve imeni. Prejšnji mesec je vrste Maribora okrepil nekdanji član Olimpije Đorđe Ivanović, včeraj je kot strela z jasnega udarila novica, da je vrste Olimpije okrepil nekdanji up Maribora Aljoša Matko. Nič posebnega, si verjetno mislite. No, za navijače Maribora oziroma Olimpije takšen prestop velja za veliko izdajo. Tega se še kako dobro zaveda Matko, ki je kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN pojasnil, kako in kaj. Bržkone ga čaka tudi precej ostrih besed na večnem derbiju s strani gostujočih navijačev, ki bo že 13. februarja na sporedu v Stožicah.

"Zavedam se tega, da bodo takšni in drugačni komentarji, vendar s tem nimam težav. In vse to je normalno. Pravzaprav bi bilo čudno, če jih ne bi bilo. To pač spada zraven, tudi to je sestavni del nogometa, profesionalizma. Že v večjih klubih, ki so veliki rivali, so se dogajale takšne stvari in spet bom ponovil, da s tem res nimam nikakršnih težav. Ponudila se mi je priložnost, da zaigram za Olimpijo, in sem jo sprejel. Maribor mi je dal marsikaj, za to sem mu hvaležen, ampak zdaj je tukaj Olimpija in to je to," je poudaril Aljoša Matko.

 Za zdaj je na slovenskem prvoligaškem prizorišču zbral 65 nastopov, med strelce se je vpisal 22-krat, leta 2020 je bil v izboru našega časnika izbran tudi za najboljšega mladega nogometaša leta.