tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

rb
rb
1 27.01.2022 09:36:05

NAJBOLJŠI strelec 1. SNL pred ZAMENJAVO klubskih barv! Ponudba je na mizi ...

Domen Jančič
Vse kaže, da se bo odpravil novim izzivom naproti.

Maks Barišić, Žan Žužek in Lamin Colley so igralci, ki so jih na Bonifiki postavili v 'zimsko izložbo'. "So v letih, ko je čas, da z igranjem nogometa tudi kaj zaslužijo. Vsem, ki prihajajo k nam, vedno poudarjam, da jim bo v Kopru lepo, da bodo uživali, a da obogateli ne bodo," je že večkrat ponovil prvi mož Kopra Ante Guberac, hkrati je dejstvo, da bi tudi klubskemu računu prijala osvežitev v obliki kakšne odškodnine. Za bogatejše klube je vsekakor nadvse zanimiv tudi Kaheem Parris, toda z njim so kanarčki zastavili dolgoročnejši projekt, ki bi ga lahko predčasno prekinila le nemoralna ponudba za Jamajčana.

Za zdaj takšne ni, vse pa kaže, da bi izložba kmalu utegnila ostati brez enega 'artikla'. V preteklem obdobju se je zdelo, da je najbližje odhodu Žan Žužek, toda eden belgijskih prvoligašev, ki se je zanimal za njegove usluge, je naposled ponujal prenizko nadomestilo, po naših informacijah pa so zdaj razmere takšne, da bi klubske barve kmalu utegnil zamenjati z 11 goli najboljši strelec jesenskega dela prvenstva. Na koprski naslov je priromala mamljiva ponudba za Maksa Barišića, s katero sta na 'prvo žogo' zadovoljna tako igralec kot klub. In ne prihaja iz kakšne evropske države, temveč naj bi snubec prihajal iz Kitajske. Dobili smo namig, da naj bi obstajala precejšnja verjetnost, da bo posel sklenjen in da bo 26-letni krilni napadalec kariero nadaljeval v deželi prirediteljici prihajajočih zimskih olimpijskih iger.

Grudina v Avstrijo

Sicer pa je bilo v Kopru v pričakovanju nadaljevanja sezone kar nekaj kadrovskih premikov, kanarčki so bili na tržišču dokaj dejavni. V svoje vrste so privabili že pet novih moči, konkurenco so zaostrili Luka Šušnjara, Diogo Izata, Marko Đira, Anis Jašaragić in povratnik Maj Mittendorfer, novim izzivom naproti sta se do zdaj odpravila Darko Ilieski, ki je okrepil Strugo, in Rok Grudina, ki se je presenetljivo odločil za selitev v avstrijsko tretjeligaško druščino. Nadel si je dres moštva SV Stripfing, ki po jesenskem delu prvenstva v severni skupini regionalne lige na vrhu lestvice, primorski vezist bi moral biti močno orožje v boju za napredovanje v višji kakovostni razred tekmovanja. Pred izhodnimi vrati Bonifike je tudi Mak Varešanović, vendar vodilni možje kluba z vezistom iz Bosne in Hercegovine dogovora o sporazumni prekinitvi sodelovanja še niso dosegli.

Članki iz rubrike