Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ro
ro
0 11.01.2022 11:30:02

MARIBOR predstavil ODMEVNO OKREPITEV, to je NOV MEJNIK v zgodovini 15-kratnih prvakov

alesfevzer.com
Zvestobo je obljubil do leta 2024.

Napovedi so se uresničile, Mariborčani so potrdili naslednika Roberta Voloderja v obrambni vrsti. Nova moč je 25-letni švedski branilec Max Watson, ki je v preteklih treh sezonah v domovini igral za Mjällby AIF, po koncu pogodbe pa se je odločil za selitev v štajersko prestolnico. Vijoličastim je obljubil zvestobo do leta 2024.

"Ker obstaja možnost, da Robert Voloder ne bo ostal z nami v nadaljevanju sezone, smo se morali odzvati. Iskali smo nekoga, ki bi z izkušnjami, predvsem pa s stanovitnostjo v igri pomenil okrepitev na štoperskem položaju. Max Watson je v zahtevni švedski ligi redno igral in tudi značajsko ustreza našim merilom. V njegovem primeru je šlo za trenutek, ki ga je bilo vredno izkoristiti. V realnih razmerah bi si takšnega igralca težko privoščili, po želenem razpletu pa nam je uspelo pripeljati fanta, ki je lahko dodana vrednost ekipi, tako na igrišču kot ob igrišču. Pomembno je, da je šlo za obojestransko veliko željo, saj smo imeli podobne cilje. Max pozna Maribor, seznanjen je s tukajšnjimi zahtevami. Želi si osvajanja lovorik, igranja v Evropi in verjamem, da lahko skupaj izpišemo uspešno zgodbo," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.
"Prvi vtisi so odlični. Vem, kam prihajam. Priložnost, da pridem v klub, ki se bori za vrh lestvice in omogoča možnost igranja v evropskem pokalnem tekmovanju, je zame pomenila pravšnji izziv. Prepričal me je ambiciozen projekt, ob prihodu sem se le še dodatno prepričal o podobi kluba na visoki organizacijski ravni in z nestrpnostjo pričakujem začetek nove zgodbe," pa je izpostavil prvi Šved, ki je postal član Maribora in tako postavil nov mejnik v klubski zgodovini. Izbral si je dres s številko 20.

watson nk maribor
NKMARIBOR.COM

Članki iz rubrike