Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 11.01.2022 10:14:51

Nova prestopna BOMBA: Miha Zajc je VELIKA ŽELJA bogatega poslovneža, ki je kupil TA KLUB!

Profimedia
Včeraj sta zadnjo tekmo 20. kroga turškega prvenstva odigrala Fenerbahče in Adanaspor, gostje pa so slavili z 1:2 in istanbulskega velikana prehiteli na četrtem mestu lestvice.

Dvoboj je bil zanimiv tudi za slovenske ljubitelje nogometa, saj je v prvi postavi Fenerja nastopil Miha Zajc. Reprezentančni vezist je v prvem delu sezone igral precej vidno vlogo; v 23 nastopih v vseh tekmovanjih je zabil tri gole, vse v prvenstvu, kar ga uvršča na tretje mesto klubske lestvice strelcev, toda vseeno turški mediji poročajo, da bo kmalu zamenjal okolje..

Po vrnitvi iz Genoe, kamor je bil Zajc posojen v prejšnji sezoni, si je v poletnem pripravljalnem obdobju pridobil zaupanje trenerja in je ostal v klubu. So se pa klubski veljaki praktično vsak prestopni rok od njegovega prihoda v Istanbul trudili, da bi ga prodali, a bili pri tem neuspešni. V veliki meri so bila za to kriva previsoka pričakovanja glede odškodnine, interesentov je bilo kar nekaj, vendar nihče ni želel plačati zahtevanega zneska, ki se je na začetku gibal nekje okoli osmih milijonov evrov in je pozneje padel na približno štiri.



Včeraj je iz Turčije prišla vest, da bo Zajc kariero nadaljeval v Angliji. Tam naj bi postal član drugoligaša (championship) Hull Cityja. Fenerbahče bi v 19. ekipo na lestvici 22-članskega tekmovanja poleg njega poslal še 20-letnega iranskega napadalca Alahjarja Sajadmaneša, ki se je sicer spogledoval z Anderlechtom. Za oba skupaj naj bi turški velikan prejel sedem milijonov evrov odškodnine. Omenimo lahko, da dogovor med kluboma niti ni pretirano veliko presenečenje, saj je Hull City pred nekaj tedni kupil turški poslovnež Acun Ilicali, ki je takoj zavihal rokave in Zajca želel zvabiti v svoje vrste, čeprav je vedel, da gre za enega pomembnejših členov moštva. Po drugi strani pa je res, da se pri Fenerju želijo znebiti večjega števila tujih nogometašev. Omenimo lahko, da je ena od legend Hulla Robert Koren, ki je tam igral štiri leta (29 golov in 21 podaj), v sezoni 2011/12 pa je bil tudi igralec leta.

Zajc je v Fenerbahče prišel januarja 2019 iz Empolija, ki je zanj prejel 3,5 milijona evrov, skupaj je za turški klub igral na 49 tekmah in zabil sedem golov.

Članki iz rubrike