Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.12.2021 13:04:22
Deli članek:

Se VRAČA ROŽMAN?! Nekdanji trener Maribora po seriji neuspehov PRVA ŽELJA!

Grega Wernig

Celjanom ne gre prav nič po načrtih, v spomladanski del sezone pa bi lahko vstopili z novim trenerjem.

Konec septembra se je moral trener Agron Šalja po nizu skromnih rezultatov posloviti z mesta trenerja Celja. Vizije bogatih ruskih vlagateljev ni izpolnjeval, v želji, da bi se krivulja (ne)uspehov obrnila navzgor, pa so na mesto glavnega trenerja postavili preizkušenega in izkušenega Simona Sešlarja.

Sledilo je precej bolj uspešno obdobje, na naslednjih šestih tekmah Celjani sploh niso okusili grenkobe poraza, med drugim pa so napredovali v polfinale slovenskega pokala, kjer jim 'grozijo' Domžale, Koper oziroma Bravo.

Nato je sledil nerazumen padec, ki je nepripravljenega ujel očitno tudi Sešlarja. Celjani so od novembra v domačem prvenstvu odigrali pet tekem, vsega skupaj pa osvojili zgolj dve točki. 

V klubu so se kakopak prižgali alarmi, bogati lastniki pa že iščejo rešitev. Najbolj očitna je seveda zamenjava trenerja, o čemer se vse glasneje govori, po poročanju Sportkluba pa je prvi kandidat za novega trenerja Simon Rožman.

Celjan je svojo trenersko pot začel ravno v Celju, nato ga je pot vodila v Domžale in Rijeko, nazadnje pa je služboval pri Mariboru. Za nameček mu konec leta 2021 poteče 'gentelmanski' dogovor z vijoličastimi, ovir pri podpisu pogodbe naj ne bi bilo več.