Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.12.2021 07:37:33
Deli članek:

Barco pretresa HUD ŠKANDAL: Xavijev trener SPOLNO ZLORABIL več kot 60 otrok?! Zgodilo se je v ...

Profimedia

Pri Barceloni je odjeknil nov škandal.

Barcelono pretresa nov škandal, zaradi katerega je že odstopil direktor mlajših ekip. Kot je razkril katalonski časopis ARA, gre za dolgoletnega sodelavca katalonskega ponosa, ki je bil med leti 1991 in 2011 eden ključnih mož mladinske šole Barcelone, svoj čas pa je bil tudi trener aktualnega prvega moža stroke Barcelone Xavija Hernandeza in še ene klubske legende Andresa Inieste.

Alberta Benaigesa je več kot 60 otrok obtožilo spolnega napada, vse to pa naj bi se dogajalo na eni od javnih šol v Barceloni, kjer je bil zaposlen. Iz Barcelonine nogometne šole se za zdaj ni javil še nihče, Benaiges, ki se je v Barcelono pred kratkim vrnil skupaj z novim predsednikom Joanom Laporto, pa je prejšnji teden že odstopil z mesta direktorja mlajših ekip, kot razlog za to odločitev pa je navedel osebne razloge.

"Nimam nobenih informacij o tej zadevi, čeprav to ne pomeni, da se ni dogajalo. On je bil moj trener, jaz osebno z njim nisem imel nobenih slabih izkušenj, to me je zelo presenetilo. Takšnih obtožb res nisem pričakoval. Gre za zelo občutljivo zadevo. Govoril sem tudi z drugimi trenerji pri Barceloni, ker smo imeli Alberta vsi zelo radi. Vse nas je to presenetilo. Od nekdaj smo bili v odličnih odnosih, v klubu pa je pustil neizbrisen pečat. Zdaj ima vse v svojih rokah sodišče," se tej neprijetni temi na tiskovni konferenci pred tekmo z Osasuno ni mogel izogniti trener Barcelone Xavi.