Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 24.11.2021 12:02:33

Zdaj je jasno! V FAZANERIJI se bo zgodila VELIKA SPREMEMBA, športni direktor RAZKRIL VSE

Aleš Cipot
Uresničilo se bo, o čemer se govori že zelo dolgo.

Da igralna površina v Fazaneriji ni v najboljšem stanju, že lep čas ni skrivnost. Je dotrajana, ali kot pravijo mnogi 'utrujena', in že desetletja potrebna prenove. Kozmetični popravki niso več dovolj, zgolj prikrivajo pomanjkljivosti zelenice, ki kakopak vplivajo na kakovostno raven izvedbe tekem, ampak to naj bi kmalu vendarle postala preteklost. Dokaj kmalu, revolucionarna sprememba v prekmurskem nogometnem hramu je predvidena za konec meseca maja oziroma začetek junija prihodnje leto. Po koncu aktualne sezone. "Drži," je za Ekipo SN pritrdil Denis Rajbar. "Iščemo primernega izvajalca, prejšnji teden sem se v zvezi s tem mudil v Italiji," je pristavil športni direktor Mure.

Pričakovati je, da se bodo dela zavlekla in potemtakem se samo po sebi zastavlja vprašanje, kje bodo črno-beli v tem času gostili svoje tekmece? "Načrti so pripravljeni, vse bo končano v mesecu dni," je v pogovoru za edini slovenski športni časopis odvrnil Denis Rajbar in dodal, da nova travna ruša ne bo edina novost. Naposled se bo zgodilo, o čemer se že tako zelo dolgo govori. "Igrišče bomo preselili bližje glavni tribuni, obeta se temeljita prenova. Naredili bomo izkop 1,2 metra, igralna površina bo 50 centimetrov globlje in v višini 'tunela', ki vodi iz slačilnic. In bo ogrevana," je razkril snovalec črno-bele kadrovske politike.
Nov, tako dolgo pričakovan 'tepih' na soboškem stadionu ne bo hibriden. Ne bo mešanica naravne in umetne trave, kot denimo v Ljudskem vrtu in Stožicah. "Gre za travo zraščeno na podlagi kremenčevega peska. Podjetje, ki sem ga obiskal, jo je nedolgo nazaj položilo na stadionu Atalante v Bergamu, takšna je denimo površina na rimskem Olimpicu, na San Siru, prav tako kot na stadionu Juventusa in v njegovem celotnem vadbenem centru," je še dejal Denis Rajbar.

Članki iz rubrike