finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Marko Grilc in Nina Kay Grilc Njena.si

Čustveno slovo od pokojnega slovenskega deskarja

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

nu
nu
8 24.11.2021 08:15:01

Hrvati želijo UKRASTI ZVEZDNIKA MARIBORA, on pa PRIZNAVA, da ga vse skupaj ZELO MIKA!

Grega Wernig
Jim bo uspelo?

Kolegi iz Sportskih Novosti so objavili zelo zanimivo zgodbo, glavni junak pa je mladi mariborski branilec Robert Voloder, ki v letošnji sezoni navdušuje in je skupaj z Ažbetom Jugom najbolj standarden nogometaš vijoličastih. Šele 20-letni osrednji branilec je edini ob mariborskem vratarju, ki je doslej zaigral na vseh 17 prvenstvenih tekmah in na igrišču prebil maksimalnih 1530 minut. 

Zaradi svojih dobrih iger, še posebej pa zaradi svojih korenin, je Voloder postal zanimiv tudi medijem iz drugih republik nekdanje skupne države. Mariborski branilec je sicer rojen v Nemčiji, v Frankfurtu, trenutno je član nemške reprezentance do 20 let, toda v preteklosti je že nosil tudi dres reprezentance BiH, za katero je igral v selekcijah od U-17 do U-19. 

V svoji mladi karieri je torej zaigral že za dve reprezentanci, Sportske Novosti pa poročajo, da bi si lahko nadel še svoj tretji reprezentančni dres - tistega kockastega. "Sem nemški reprezentant, toda če bi me želela Hrvaška, bi razmislil. Za zdaj poziva iz Zagreba ni bilo," je omenjenemu mediju razkril Voloder, ki so ga pri Sportskih Novostih označili kot Hrvata, poreklom iz BiH (iz Travnika). "Igral je za mlajše selekcije BiH, predvsem zato, ker sem jaz tako želel," je Sportskim Novostim zaupal njegov oče Dragan. 

Hrvaški kolegi so naredili zanimiv pogovor z mladim nogometašem Maribora, glavna nit pa je bila seveda njegova reprezentančna kariera in možnost, da bi Robert Voloder zaigral za mlado hrvaško reprezentanco, ki je s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan. "Približno dve leti sem igral za BiH, toda potem sem dobil vabilo Nemčije. Sprejel sem, to je država, v kateri sem rojen, kjer sem odrasel, kjer imam prijatelje. Želel sem to. BiH je za mene preteklost. Kar se tiče Hrvaške, spremljam ognjene, ob Modriću sem vedno najbolj cenil Perišića, prej Mandžukića, vsi so naredili velike stvari za reprezentanco. Kdor ne pozna Modrića, ta ne gleda nogometa ... Je pa res, da hrvaške lige ne utegnem spremljati," je dejal Voloder. In na vprašanje, ali bi bil v veliki dilemi, kaj storiti, če na njegov naslov pride vabilo Igorja Bišćana, dodal: "Da, lahko bi tako rekli." 

Celoten pogovor z Robertom Voloderjem si sicer lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike