favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
8 24.11.2021 08:15:01

Hrvati želijo UKRASTI ZVEZDNIKA MARIBORA, on pa PRIZNAVA, da ga vse skupaj ZELO MIKA!

Grega Wernig
Jim bo uspelo?

Kolegi iz Sportskih Novosti so objavili zelo zanimivo zgodbo, glavni junak pa je mladi mariborski branilec Robert Voloder, ki v letošnji sezoni navdušuje in je skupaj z Ažbetom Jugom najbolj standarden nogometaš vijoličastih. Šele 20-letni osrednji branilec je edini ob mariborskem vratarju, ki je doslej zaigral na vseh 17 prvenstvenih tekmah in na igrišču prebil maksimalnih 1530 minut. 

Zaradi svojih dobrih iger, še posebej pa zaradi svojih korenin, je Voloder postal zanimiv tudi medijem iz drugih republik nekdanje skupne države. Mariborski branilec je sicer rojen v Nemčiji, v Frankfurtu, trenutno je član nemške reprezentance do 20 let, toda v preteklosti je že nosil tudi dres reprezentance BiH, za katero je igral v selekcijah od U-17 do U-19. 

V svoji mladi karieri je torej zaigral že za dve reprezentanci, Sportske Novosti pa poročajo, da bi si lahko nadel še svoj tretji reprezentančni dres - tistega kockastega. "Sem nemški reprezentant, toda če bi me želela Hrvaška, bi razmislil. Za zdaj poziva iz Zagreba ni bilo," je omenjenemu mediju razkril Voloder, ki so ga pri Sportskih Novostih označili kot Hrvata, poreklom iz BiH (iz Travnika). "Igral je za mlajše selekcije BiH, predvsem zato, ker sem jaz tako želel," je Sportskim Novostim zaupal njegov oče Dragan. 

Hrvaški kolegi so naredili zanimiv pogovor z mladim nogometašem Maribora, glavna nit pa je bila seveda njegova reprezentančna kariera in možnost, da bi Robert Voloder zaigral za mlado hrvaško reprezentanco, ki je s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan. "Približno dve leti sem igral za BiH, toda potem sem dobil vabilo Nemčije. Sprejel sem, to je država, v kateri sem rojen, kjer sem odrasel, kjer imam prijatelje. Želel sem to. BiH je za mene preteklost. Kar se tiče Hrvaške, spremljam ognjene, ob Modriću sem vedno najbolj cenil Perišića, prej Mandžukića, vsi so naredili velike stvari za reprezentanco. Kdor ne pozna Modrića, ta ne gleda nogometa ... Je pa res, da hrvaške lige ne utegnem spremljati," je dejal Voloder. In na vprašanje, ali bi bil v veliki dilemi, kaj storiti, če na njegov naslov pride vabilo Igorja Bišćana, dodal: "Da, lahko bi tako rekli." 

Celoten pogovor z Robertom Voloderjem si sicer lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike