bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 23.11.2021 20:59:26

CRISTIANO RONALDO znova REŠIL UNITED

Profimedia
Nogometašem Juventusa, Bayerna, Ajaxa in Liverpoola se je po prvih današnjih tekmah 5. krogu lige prvakov v osmini finala pridružil še Manchester United. Ta je na gostovanju pri Villarrealu zmagal z 2:0. Kijevski Dinamo pa je gostil Bayern in izgubil z 1:2.

V skupini E v zasneženem Kijevu Bayern hitro povedel, v 14. minuti je Robert Lewandowski zadel s "škarjicami". Poljski ostrostrelec je tako zadel še na deveti zaporedni tekmi v ligi prvakov, kar mu je kot prvemu v zgodovini uspelo drugič. Prvič je imel tak niz že leta 2020. Z devetimi goli je Lewandowski tudi prvi strelec tekmovanja. V 42. minuti je Kingsley Coman podvojil prednost Bavarcev.

Ukrajinci, ki so bili že v prvem polčasu blizu zadetku po napaki Manuela Neuerja, so zaostanek zmanjšali v 70. minuti z golom Denisa Garmaša, česa več pa jim ni uspelo narediti. Benjamin Verbič ni dočakal priložnosti za igro v kijevskem kolektivu.


Tekma Villarreala in Manchester Uniteda, slednjega je vodil začasni trener Michael Carrick, v skupini F se je zaradi tehničnih težav s sodniško opremo začela z zamudo.

Pozneje pa so večjo posest žoge in več ter lepše priložnosti imeli Španci, toda v 78. minuti je za vodstvo gostov udaril Cristiano Ronaldo, ki je po podatkih Opte postal prvi nogometaš, ki je za angleški klub v eni evropski sezoni zadel na vsaki od prvih petih tekem. Jadon Sancho je v 90. minuti potrdil zmago Uniteda.

Ob 21.00 bodo še tekme Barcelona - Benfica (skupina E), Young Boys Bern - Atalanta (F), Lille - Salzburg, Sevilla - Wolfsburg (G), Chelsea - Juventus in Malmö - Zenit St. Peterburg (H).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike