Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
1 17.10.2021 10:39:51

VROČA ZGODBA v 1. SNL. Odšel je po BANDITSKO! Zakaj bi plačeval, če lahko igralce dobim ZASTONJ!?

Domen Jančič
Mnoge oči so uprte v Arbitražno komisijo NZS.

V javnosti vse skupaj morda ni preveč odmevalo, toda v nogometnih krogih se o tem govori kar precej in mnogi nestrpno pričakujejo razplet zgodbe.

Tom Kljun je po koncu prejšnje sezone (menda) nezadovoljen z minutažo vztrajal pri prekinitvi pogodbe in naposled v nenavadnih okoliščinah ter brez odškodnine dosegel namen, nakar se je pridružil sežanskemu Taboru. Oditi je želel kljub temu, da je med elito debitiral že pri 16 letih in postal najmlajši igralec v zgodovini Celja, ki je kadarkoli oblekel dres članske ekipe. Na stadionu Z'dežele niso skrivali, da imajo z upom, ki je med prvenstvenim premorom branil barve slovenske mladinske (U-19) reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, velike načrte, toda vmes se je očitno zgodil kratek stik in zdaj se mladenič dokazuje na Krasu.

V knežjem mestu takšnega scenarija nočejo sprejeti in zadeva je zdaj v rokah Arbitražne komisije NZS. "Tom Kljun je poleti zapustil našo ekipo, zapustil pa jo je po banditsko. Vse skupaj je bilo zares zelo čudno. Upam, da bo NZS našla pošteno rešitev, saj gre za korektno in strokovno organizacijo. Za slovenske razmere smo poleti investirali velike vsote denarja za nakupa Tamarja Svetlina in Tjaša Begića. Denar smo dali slovenskim ekipam za slovenske nogometaše, vložili smo v slovenski nogomet. Na ta način so za svoje delo poplačani odlični trenerji v Domžalah in odlični trenerji v Gorici. Zakaj trenerji Celja ne bi bili poplačani za delo s Tomom Kljunom?" je bil v pogovoru za Sportklub oster generalni direktor Celja Valerij Kolotilo.
"Njegovi agenti so nam zatrdili, da je odšel iz kluba, ker ne dobi dovolj minut. To je res čudna situacija. Z nami je prekinil pogodbo na način, kot da je končal nogometno kariero. Da ne bo nogometaš. Čez en mesec je dobil amatersko pogodbo v Sežani, potem je podpisal profesionalno. To je zame nesprejemljiva manipulacija. Sam brez denarja za Kljuna ne bom umrl, ni pa pošteno do vseh, ki so leta in leta delali zanj. On je bil velik projekt kluba, ponos Celja, ki pa je Celju pokazal zadnjico," je nadaljeval ruski vlagatelj v projekt grofov.

kolotilo svetlin golubin
Ne le v Celju, razplet zgodbe prav posebne narave, kakršnih je po svetu ekstremno malo, nestrpno pričakujejo še marsikje drugje. Ker bi epilog lahko v precejšnji meri vplival na nogometno dogajanje na sončni strani Alp. "Moje nadaljnja vlaganja bodo odvisna tudi od razsodbe Nogometne zveze Slovenije v primeru Toma Kljuna. Če lahko igralce v Sloveniji vzameš zastonj, potem tudi sam ne bom več vlagal denarja, ampak jih bom pripeljal brez odškodnine," je bil v intervjuju za Sportklub zelo jasen Valerij Kolotilo, ki poudarja, da ne gre za vprašanje denarja: "Takšne odločitve so zagotovilo za investitorja, da je prišel v nogometno organizirano pravno državo, kjer se stvari delajo po črki zakona. Verjamem, da bo NZS sprejela pravo odločitev. Kljun je imel v Celju odlične pogoje, vsako leto je napredoval. Je član reprezentance do 19 let, pa je imel dvakrat večjo minutažo v članski ekipi kot njegovi vrstniki."

Članki iz rubrike