volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 17.10.2021 10:07:06

NIHČE NA SVETU nima tako zaščitenih trenerjev kot Slovenija?! So kot JOSE MOURINHO ... Razkrivamo podrobnosti

Reuters
Od 1. julija so pravila drugačna.

Potem ko je postalo jasno, da Milan Mandarić in Savo Milošević nista dosegla dogovora o sporazumni prekinitvi sodelovanja, jih ni bilo malo, ki so bili zaradi tega presenečeni. Tudi ali predvsem zato, ker smo v slovenskem nogometu navajeni, da so tovrstne zadeve po navadi dokaj zlahka rešljive z odpovednim rokom, ki je določen v pogodbi, ampak ... "Tega ni več, tega ne sme biti," je za Ekipo SN odločno odvrnil prvi mož Spinsa Dejan Stefanović.

Priznamo, da nas je nemalo presenetil, sledilo je pojasnilo: "Vsi naši trenerji imajo pogodbe, kot denimo Jose Mourinho. Nobena država na svetu nima tako dobro zaščitenih trenerjev kot Slovenija. Prej smo to govorili za igralce, zdaj velja še za trenerje. V primeru neupravičene prekinitve ima potencialno možnost dobiti vse, kar mu pripada do izteka pogodbe."

In kam so potemtakem izginili aneksi, ki so se aktivirali v primeru odstavitev? "Po novih pravilih NZS jih v standardni pogodbi, ki smo jo pripravili in je v veljavi od 1. julija, ni več. Takšna pogodba je obvezna in 'zaprta'. Členov v njej ne moreš spreminjati. Tako kot pri igralcih, se lahko spreminjata le trajanje pogodbe in višina prihodkov. Še enkrat: vse drugo je 'zaprto'. S trenerjem enostransko pogodbe ne moreš več prekiniti. To je bilo seveda sprejeto z namenom, da se razmere malce stabilizirajo, da se jim zagotovi pravna varnost in da se zmanjša število odpuščenih. V primeru kršitev so predvidene tudi športne sankcije. Ena od takšnih je lahko prepoved registracij igralcev v nekem prestopnem obdobju," nas je 'razsvetlil' predsednik Spinsa.

Članki iz rubrike