Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.09.2021 10:58:00
Deli članek:

Za MURO tudi 'Zorro', tekme z Olimpijo so zanj nekaj posebnega: Ne gre za SOVRAŠTVO, a nekje v meni ostane zapisano

Domen Jančič

Ante Šimundža znova lahko računa na usluge Nika Lorbka.

Na derbiju med Muro in Olimpijo v Fazaneriji bo v soboški zasedbi tudi 'Zorro'. Ante Šimundža bo namreč po zlomu nosu na tekmi z Radomljami znova imel na voljo Nika Lorbka, ki bo lahko zaigral s pomočjo zaščitne maske. "Vse je v redu, ves teden že treniram. Pravzaprav sem se ekipi pridružil že kakšen dan pred nadaljevanjem dvoboja z Radomljami, toda tam tako ali tako nisem imel pravice nastopa. Ker je ob dotiku še vedno prisotna bolečina, potrebujem zaščitno masko, vendar sem se zdaj že navadil nanjo. S trenutnim stanjem sem zadovoljen."

Nekaj časa je v zraku visela operacija, ampak ... "Kolikor je bilo to pač mogoče, so mi kost naravnali, toda ob strani je ostala malce vdrta, kar je mogoče urediti le s kirurškim posegom. Ker me to pri dihanju ne moti, ga bom opravil enkrat pozneje, v prvi vrsti je namenjen estetskemu popravku," je pojasnil Nik Lorbek in v nadaljevanju razkril stanje duha v Fazaneriji po koncu reprezentančnega premora. "Po res zelo zgoščenem ritmu tekem smo končno lahko malce zadihali. Potem ko smo v preostanku obračuna z Radomljami dosegli namen in si zagotovili zelo pomembne točke ter po prostem koncu tedna smo lahko več pozornosti posvetili le treningom, hkrati so seveda stekle priprave na tekmo z Olimpijo."
Vsi tisti, ki prisegajo na črno-belo barvo, verjamejo v prijeten sobotni večer in veselje ob uspehu. "Tako kot vedno in povsod je naš cilj osvojiti ves izkupiček. In gotovo bomo storili vse, da bi nam to uspelo. Dobro delamo, temeljito se bomo pripravili in res močno upam, da se bomo predstavili v želeni podobi. Da bomo odigrali na ravni, ki smo je sposobni. Poleg tega bodo Black Gringosi praznovali obletnico in vsekakor si bomo po najboljših močeh prizadevali, da bi jubilej proslavili z zmago. Mislim, da ni lepšega darila. Sploh na takšni tekmi."
Ker je Štajerec in otrok Maribora, so dvoboji z zmaji zanj najbrž nekaj posebnega. In poskrbijo za še nekaj dodatnega motiva. "Globoko v meni gotovo. Že od majhnega sem obiskoval derbije in vsaj nekje v ozadju to rivalstvo ostane zapisano. Nikakor ne gre za to, da bi gojil kakršnokoli sovraštvo, ampak premagati Olimpijo je vedno užitek," je iskreno priznal Nik Lorbek.

Jure Banfi