Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
0 19.06.2021 19:49:06

Zagrebški DINAMO v dvoboju z MURO potrdil kakovost, v črno-beli zasedbi tudi HRVAŠKI NEMEC

Aleš Cipot
Obračun slovenskega in hrvaškega prvaka prepričljivo modrim iz Maksimirja.

Nogometaši Mure so odigrali drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav, po uvodni zmagi nad avstrijsko tretjeligaško zasedbo St. Anna so v Fazaneriji merili moči z zagrebškim Dinamom. V prazni Fazaneriji, dvoboj slovenskega in serijskega hrvaškega prvaka je bil zaprt za javnost.

Čeprav brez reprezentantov, so modri iz Maksimirja z visoko zmago potrdili, da imajo izjemno kakovosten kader, bilo je 0:4 (0:2). V prvem polčasu se je soboška mreža zatresla dvakrat. Najprej je bil v 28. minuti uspešen Mario Ćuže, ki je z diagonalnim strelom iz bližine v polno zadel s pomočjo prečnika, pred odhodom na odmor se je med strelce vpisal še Sandro Kulenović.

Tudi v nadaljevanju je bil Dinamo konkretnejši, v končnici je zablestel izjemno obetavni Martin Baturina. Najprej je bil učinkovit v 82. minuti, nakar je nase opozoril še z mojstrovino za končnih 0:4.

Oba trenerja sta priložnost ponudila velikemu številu igralcev, v črno-belem dresu pa je zaigral tudi nov obraz. Na preizkušnji je v Nemčiji rojeni Hrvat Valentino Vujinović, ob močnem nasprotniku ni prišel do izraza. Nogometne abecede se je naučil v mlajših selekcijah Karlsruheja, za katerega je zaigral tudi v nemški tretji ligi, v regionalni ligi je branil barve moštva FSV Frankfurt, iz katerega je prestopil v luksemburški Differdanje 03, v drugi polovici prejšnje sezone je bil v hrvaškem drugoligašu Solinu.

Za Muro so v prvem polčasu igrali Obradović, Lovrić, Maruško, Gorenc, T. Cipot, Erniša, Horvat, Šturm, Bobičanec, Mandić in Maroša, v nadaljevanju so bili na igrišču Zalokar, Kous, Karničnik, Karamarko, Pucko, Filipović, Kouter, Antolin, Klepač, K. Cipot in Vujinović.

Dinamo se je predstavil v postavi Zagorac (od 58. Čavlina), Stojanović (od 58. Kastrati), Lauritsen (od 46. Šutalo), Perić (od 46. Theophile), Moubandje (od 46. Štefulj), Jakić (od 19. Franjić), Majer (od 46. Špikić), Tolić (od 58. Baturina), Mišić (od 46. Atiemwen), Ćuže (od 58. Janković), Kulenović (od 58. Andrić).

Članki iz rubrike