Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ba
ba
0 19.06.2021 17:19:23

PONOSNI vzhodni sosedi! Dišalo je po SENZACIJI, razpletlo se je s presenečenjem

Reuters
Na prvi sobotni tekmi evropskega prvenstva je v skupini F prišlo do velikega presenečenja. Na polni Puskas Areni v Budimpešti Francozi niso strli odpora Madžarov, izid je bil 1:1. O tem, da so svetovni prvaki veliko boljša reprezentanca, ni niti kančka dvoma, a naši vzhodni sosedi so bili nadvse srčni, požrtvovalni, navijači so na njihov boj ponosni.

Francozi so si s četrto točko bržkone že zagotovili nastop v izločilnih bojih, a najbrž po tekmi niso bili najbolj zadovoljni. Najbrž tudi sami niso pričakovali, da bi jim Madžari odščipnili točko, ne glede na tradicijo medsebojnih tekem, ki je po zaslugi nekdanje moči na madžarski strani.

Gosti so sicer imeli večji del tekme premoč, priigrali so si kar nekaj priložnosti, a so bili neučinkoviti. Na drugi strani so bili Madžari nagrajeni za veliko borbenost, dodatno moč pri tem jim je zagotovo dajalo občinstvo na polni Puskas Areni. Navijači so pripravili fantastično vzdušje, v katerem je bilo zagotovo užitek igrati.

Madžari so sicer pogumno krenili v tekmo, a po izenačenih uvodnih minutah so Francozi iz minute stopnjevali svoj pritisk in oblegali domača vrata. V 17. minuti so si priigrali prvo veliko priložnost, ko je Lucas Digne z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil Kylian Mbappe neoviran, vendar je žoga po njegovem strelu z glavo zletela mimo leve vratnice madžarskega vratarja.

V 31. minuti se je Mbappe izkazal s podajo s peto, toda odlične poteze zvezdnika PSG ni znal izkoristiti Karim Benzema, žogo je slabo zadel in jo poslal mimo gola. Samo nekaj trenutkov pozneje je bil podobno nenatančen Mbappe, za zgrešene priložnosti pa so bili trikolori kaznovani.

V drugi minuti sodniškega podaljška prvega dela so izgubili žogo na svoji polovici, Attila Fiola je ušel Benjaminu Pavardu, z leve strani prodrl v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal Huga Llorisa.

madzarska francija re
Reuters

Popolnoma jasno je bilo, da bodo Francozi v drugem polčasu še bolj silovito napadli, toda domači, ki so se osredotočali na obrambo in hitre protinapade, so jim prvo priložnost dopustili šele v 59. minuti, ko je Ousmane Dembele praktično takoj, ko je vstopil v igro, z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

V 66. minuti pa so Francozi vendarle izenačili. Pred tem so celo Madžari izvedli eno od redkih napadalnih akcij, niso bili nevarni, Lloris je poslal dolgo žogo do nasprotnega kazenskega prostora, kjer se je odlično znašel Mbappe. Po preigravanju je žogo podal v sredino, kjer je madžarskim branilcem ni uspelo izbiti iz kazenskega prostora, prišla je do Antoina Greizmanna, ki mu ni bilo težko zatresti mreže.

Do konca tekme je še dve priložnosti imel Mbappe, posebno lepo je zapravil v 82. minuti, ko se je izkazal domači vratar Peter Gulacsi. Francozi so še nekajkrat poskusili s streli od daleč, toda izid se ni spremenil.

Madžarska – Francija 1:1 (1:0)

Budimpešta - Stadion Puskas Arena. 67.000 gledalcev. Sodniki: Oliver, Burt, Bennett (vsi Anglija).

Strelca: 1:0 Fiola (45.), 1:1 Griezmann (66.).

Madžarska: Gulacsi, Botka, Orban, At. Szalai, Nego, Kleinheisler (od 84. Lovrencsics), Nagy, Schäfer (od 75. Cseri), Fiola, Ad. Szalai (od 26. Nikolić), Sallai.

Francija: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Digne, Pogba (od 75. Tolisso), Kante, Rabiot (od 57. Dembele, od 87. Lemar), Griezmann, Benzema (od 75. Giroud), Mbappe.

Rumena kartona: Botka; Pavard.

Rdeč kartoni -

Članki iz rubrike