Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 19.06.2021 14:30:02

URADNO! Finančni vložek več kot OSEM MILIJONOV EVROV v slovenski nogomet

Reuters
Projekt naj bi bil zaključen v manj kot letu dni.

Ni jih bilo malo, ki so bili prepričani, da iz vsega skupaj ne bo nič, a zdaj je jasno, da se bo veliki projekt uresničil. Ideja o sodobni nogometni akademiji v Lendavi, za katero bi denar namenila madžarska vlada, je stara že kar nekaj let, toda vmes so se mnogi administrativni postopki močno zavlekli in kljub drugačnim zagotovilom odgovornih je bilo dejansko vse več takih, ki so dvomili, da se bo kaj sploh premaknilo z mrtve točke.

Ampak zdaj ni več nikakršnega dvoma. Dvojezično mesto pod vznožjem vinogradov bo dobilo vadbeni center na najvišji evropski ravni, kakršnega na sončni strani Alp ni in za katerega bo vlada vzhodnih sosedov predvidoma odštela nekaj več kot osem milijonov evrov. Ta finančni vložek je zdaj torej uraden ...

Potem ko so naposled pridobili vsa dovoljenja, so v Lendavi položili temeljni kamen in napovedali začetek del, ki naj bi trajala okrog 10 mesecev. Akademija bo imela dve igrišči z naravno travo in enega z umetno podlago, vsa bodo ogrevana in osvetljena. Zraven bodo še nujno potrebni objekti za vrhunsko pripravo športnikov, na vljo bo 16 sob za mlade nogometaše.

Članki iz rubrike