pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
4 09.04.2021 09:48:12

Družina mariborskega nogometaša je BILA ŠOKIRANA: Niso mogli verjeti, zato sem jim moral ...

Grega Wernig
Kaj jih je šokiralo?

Argentinski levi bočni branilec Ignacio Guerrico, ki je pozimi okrepil Maribor, se je že prilagodil na življenje v mestu ob Dravi. Vseeno je bil presenečen, ko je pred dnevi štajersko prestolnico pobelil sneg. V pogovoru za klubsko spletno stran je izrazil svoje začudenje nad vremenom v Sloveniji.

"Uf, to je bilo prav posebno doživetje. Vedel sem, da lahko v Mariboru sneži v zimskih mesecih, nisem pa pričakoval, da bo tudi v aprilu. Fotografije in videoposnetke pobeljenega mesta v tem tednu sem podelil z družino v Argentini, ki podobnih prizorov ni vajena. Kar niso mogli verjeti, kako močno sneži, čez dan sem jim moral poslati še nekaj dodatnih posnetkov," je dejal dobro razpoloženi argentinski nogometaš.

In pristavil: "Žal zaradi koronaukrepov družina ne more biti z menoj ali me obiskati. Zame je selitev iz Argentine v Slovenijo pomenila veliko spremembo, a je proces prilagajanja zdaj zaključen. Počutim se že povsem domače in sem zelo vesel, da sem tukaj. Vsem mojim v Južni Ameriki povem, da mi je všeč in da se mi zdi, kot bi bil v Mariboru že dlje časa. Vem, kam si grem iskat najljubšo hrano. Ko je bil odprt Europark, sem si vzel čas za prvo nakupovanje. Rad se sprehodim do Drave, popijem čaj. Všeč mi je mirno, prijetno okolje, ljudje so prijazni. Prosti čas pa namenjam tudi učenju slovenščine prek računalnika. Jezik je vse prej kot preprost, a poskušam priti do stopnje, ko bi se vsaj delno lahko sporazumeval. Začel sem z nogometnimi izrazi, zdaj že poznam pozdrave, levo in desno stran, obvladam tudi osnove štetja. Zaenkrat do deset (smeh)."

Članki iz rubrike