kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.04.2021 23:23:47

United v gosteh boljši od Granade, Dinamo doma izgubil

Reuters
Angleški nogometni velikan Manchester United je v četrtfinalu evropske lige v gosteh proti španski Granadi zabeležil zmago z 2:0 in je na dobri poti, da se naslednji četrtek uvrsti v polfinale. Težjo nalogo bo imel pred povratnim srečanjem zagrebški Dinamo, ki je doma klonil proti Villarrealu z 0:1.

Edini zadetek na srečanju v hrvaški prestolnici je padel ob koncu prvega polčasa, ko je glavni sodnik Daniel Siebert pokazal na belo piko po roki Kevina Theophile-Catherina. Soba za Var je odločitev potrdila, Gerard Moreno pa je zanesljivo realiziral enajstmetrovko za vodstvo Villarreala.

Rumena podmornica je imela v drugem delu več prostora, potem ko so Zagrebčani krenili po izenačujoči zadetek, kar nekaj lepih priložnosti Špancev pa je ostalo neizkoriščenih ob minimalni zmagi.

Na tekmi v Granadi je imel v prvem polčasu vse pod nadzorom United. Rdeči vragi so pobudo kronali z zadetkom. V 31. minuti je namreč po dolgi podaji Victorja Lindelöfa v prostor stekel Marcus Rashford, odlično sprejel žogo in zaključil mimo nemočnega vratarja Ruija Silve.


V drugem delu so Angleži prepustili pobudo domačim, ki pa si niso priigrali večjih priložnosti, saj je gostujoča obramba delovala zelo dobro. Bližje drugemu zadetku so bili gostje, v 90. minuti pa so le prišli do povišanja vodstva, ko je z bele pike zadel Bruno Fernandes.

V Amsterdamu je bil Ajax kaznovan za zapravljene priložnosti proti Romi. Nizozemci so imeli namreč na začetku drugega polčasa priložnost, da povedejo z 2:0, a je Dušan Tadić zapravil enajstmetrovko. Pred tem je v 39. minuti Srb podal Davyju Klaassenu za vodstvo po veliki napaki italijanske obrambe. Kazen za zapravljeno enajstmetrovko je sledila v 57. minuti, ko je Lorenzo Pellegrini izenačil, končni izid pa je v 87. postavil Ibanez.

Na edini preostali tekmi se je že zdelo, da bo londonski Arsenal, ki se je dolgo mučil proti Slavii iz Prage, prišel do minimalne zmage, ko je v 86. minuti zadel Pepe po podaji Pierre-Emericka Aubameyanga. V 94. minuti pa je imel drugačne načrte Tomaš Holeš, ki je Čehom priigral aktiven izid pred povratno tekmo.

V polfinalu se bosta sicer križala dvoboja Granada - Manchester United in Ajax - Roma ter Arsenal - Slavia in Dinamo - Villarreal. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Članki iz rubrike