Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2021 14:36:16
Deli članek:

VAR tudi v SLOVENIJI! Predsednik NZS je pojasnil, KDAJ in na kakšen način!

Profimedia

Kdaj bomo v slovenski ligi dočakali VAR?

Medtem ko v soseščini že nekaj časa uporabljajo VAR, pa v slovenskem državnem prvenstvu še vedno čakamo na 'pomoč' tehnologije pri spornih sodniških odločitvah. Pa ga bomo tudi dočakali? 

O tem je za Novi tednik spregovoril kar predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je priznal, da je bil kot nekdanji sodnik najprej proti, saj po njegovih besedah VAR ne odpravi vseh težav, ki se pojavijo na igrišču. Še vedno je potrebna presoja sodnika. "Po ogledu posnetka 50 odstotkov ljudi pravi tako, druga polovica drugače. VAR pomaga pri nedovoljenih položajih napadalcev, pri prekrških na robu kazenskega prostora. Tu pa ne gre več za sodniško presojo, temveč za dejstva. Od 55 članic Uefe jih je 35 uvedlo VAR. Prej ali slej ga bomo uvedli tudi v Sloveniji, morda na začetku na manjšem številu tekem," je priznal Mijatović.

Bomo torej VAR v Sloveniji imeli že v naslednji sezoni? "Določene priprave smo že imeli. Morda bo prisoten na nekaterih tekmah kroga že v naslednji sezoni, vsekakor pa na začetku naslednjega leta. Z novim medijskim partnerjem za prenose smo se dogovorili za veliko število kamer, kar bi olajšalo delo sodnikom v sobi za VAR."