sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rb
rb
2 25.02.2021 09:47:27

Je ANTE GUBERAC na Bonifiki posegel po KAZNIH? Predsednik pojasnjuje ...

Jurij Kodrun
Kaj se dogaja s Koprom? To je po 270 spomladanskih minutah in treh zaporednih porazih kanarčkov zelo pogosto vprašanje med ljubitelji nogometa na sončni strani Alp, hkrati je vedno znova slišati ugibanja, kako se bo odzval prvi mož kluba Ante Guberac.

Z Bonifike so tudi v pričakovanju nadaljevanja prvenstva prihajale visokoleteče napovedi, ob katerih je marsikdo logično sklepal, da bo Koper še boljši kot v prvem delu sezone, toda stvarnost je drugačna. In zelo kruta. Kanarčki so edina ekipa, ki na treh dozdajšnjih tekmah ni osvojila še niti točke, premoč so morali priznati Olimpiji, Gorici in Bravu. Vmes se je zgodila tudi zamenjava na trenerski klopi, Mirana Srebrniča je nasledil Rodolfo Vanoli, toda šok terapija ni prinesla želenega učinka. Vsaj za zdaj, rumeno-modri so bili tudi v Šiški neprepoznavni. "Mrtva ekipa," je ena od oznak, ki jih je mogoče slišati, in tudi zaradi takšne podobe so mnoge oči uprte v predsednika kluba. "Tega ne bo več dolgo gledal, kako se bo odzval?" se sprašujejo, toda Ante Guberac za zdaj ohranja mirno kri in niti po naključju ni tako kritičen, kot bi si številni drznili staviti. Do igralcev je prizanesljiv.

"Ne gre in ne gre. Proti Bravu smo obetavno začeli, a se po zaostanku nismo pobrali, vse tri gole smo dobili 'iz ničesar'. Na dozdajšnjih treh tekmah so tako rekoč vsi streli tekmecev končali v naši mreži, tudi sreča ni naša zaveznica. Bili so trenutki, ko bi se lahko vse skupaj obrnilo tudi v drugi smer, žal se ni. Smo v obdobju, ko se je skoraj vse zarotilo proti nam, iz tega se moramo nekako izvleči. Preprosto moramo najti način," je dejal koprski predsednik. "Jasno je, da smo v slabem trenutku, da smo slabi in daleč od želene forme. To je dejstvo, mimo tega ne moremo, toda ne morem reči, da fantje nočejo, da se ne trudijo dovolj. Ne, tega nikakor ne morem reči, poleg tega imamo usodo še naprej v svojih rokah. In dokler bo tako, bodo igralci imeli moje zaupanje, hkrati sem prepričan, da bomo naposled uresničili želeni cilj. Ali v prvenstvu ali pokalnem tekmovanju, kajpada pa moramo storiti vse, da krivuljo obrnemo navzgor. Potrebujemo eno zmago, nujno jo potrebujemo, da se ekipa znebi strahu, ki se je zavlekel vanjo. Potem bo vse lažje in verjamem, da nam bo uspelo že proti Muri," je pristavil Ante Guberac.

Značke: ante-guberac, koper

Članki iz rubrike