Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.02.2021 09:25:28
Deli članek:

ISKRENO! Miran Srebrnič o času v KORONAKARANTENI, sladkih skrbeh, ki niso vedno takšne, 'DRUGAČNI OLIMPIJI' ...

alesfevzer.com

Koprčani so v zaključni del priprav na spomladanski del sezone, ki ga bodo v sredo začeli z domačim obračunom z Olimpijo, spet vstopili z Miranom Srebrničem v glavni vlogi. Trener kanarčkov je po pozitivnem testu na covid-19 moral v karanteno, ki je zdaj za njim, in 51-letni strokovnjak je vnovič v delovnem ritmu.

Sredi prejšnjega tedna je bil po karanteni zaradi pozitivnega testa na covid-19 znova na svojem delovnem mestu na stadionu. Vsekakor je pomembno, da je Miran Srebrnič dneve v izolaciji preživel brez večjih preglavic. "Nisem imel izrazitejših simptomov. Krajši čas zgolj lažji prehlad, to je bilo vse. Morda je bila kriva psihologija, da v nekem trenutku nisem bil prepričan, ali imam okus ali ne, toda kmalu je bilo vse v najlepšem redu. Ne, ni bilo nikakršnih težav, bilo je okej," je povedal trener Kopra.

Vrnil se je na precej nenavadno generalko pred začetkom spomladanskega dela sezone – njegovi varovanci so se udarili med seboj. "Imamo veliko igralcev. Poskušali smo organizirati dve prijateljski preizkušnji v sredo in četrtek, da bi lahko vsi dobili zadostno minutažo, vendar nam to ni uspelo. Ni bilo izvedljivo, zato smo se odločili, da bomo odigrali med seboj," je pojasnil Miran Srebrnič in izrazil zadovoljstvo z videnim v internem spopadu. "Šlo je 'na nož'. V redu je bilo, pristop je bil takšen, kot mora biti." Spomnimo, razpletlo se je z izidom 2:2, po dvakrat sta v polno zadela Dare Vršič, ki je bil obakrat natančen z bele točke, in Victor Juffo.

Vedno sestavijo dobro ekipo

Pogled na igralsko zasedbo zelo nazorno razkriva, da je boj za mesto v enajsterici res ogorčen. "Drži, imamo močno konkurenco. In sladke skrbi za trenerja," je pritrdil trener Kopra in po kratkem premisleku smehljaje pristavil: "Ki pa niso vedno sladke."
Vsekakor bo nadvse zanimivo videti, kakšna bo podoba udarne ekipe. "Imamo različne profile igralcev in prav gotovo jih bomo veliko večino potrebovali. Nismo ravno mlada ekipa, zato brez rotacij ne bo šlo. V kolikšni meri bodo potrebne in v kakšnem časovnem obdobju, bo odvisno od mnogih dejavnikov. Tudi od tega, kakšen tekmec bo na nasprotni strani. Informacija, da je še naprej dovoljenih pet menjav, je prav tako koristna."
Kanarčke čaka zelo vroča spomladanska premiera, v sredo bo na Bonifiki gostovala Olimpija. "Moramo ohraniti koncept, ki smo ga imeli v prvem delu sezone oziroma ga mogoče le nekoliko prilagoditi zaradi igralcev, ki so se nam pridružili. Seveda bomo tudi v prihajajočih dneh storili vse, da bi dvoboj z Ljubljančani pričakali čim bolje pripravljeni. Zavedamo se pomembnosti in zahtevnosti preizkušnje, vsi moramo biti na najvišji ravni."
Zdaj smo se že navadili, da je Olimpija spet spremenjena, zmajevo gnezdo je zapustilo veliko igralcev, nekaj pa je kakopak tudi novih moči. "Drži, da je Olimpija znova drugačna, toda kakorkoli obrnemo in obračamo, Olimpija vedno sestavi dobro moštvo. Ko pogledate zasedbo na prijateljskih tekmah, vam je hitro jasno, da gre za kakovostno ekipo. O tem ni dvoma," je poudaril Miran Srebrnič.

Po Stankoviću proti Stankoviću

Koper je jesenski del prvenstva končal v Sežani z zmago 4:3. Na klopi Tabora je sedel Goran Stanković, ki bo zdaj tudi prvi spomladanski nasprotnik Mirana Srebrniča. Kakopak na klopi Olimpije. "Hja, tako pač je, tako nepredvidljive so trenerske poti, upam pa, da bomo z razpletom tudi tokrat tako zadovoljni, kot smo bili na Krasu. To bi bilo odlično, seveda pa je najpomembnejše, da imamo zelo dobro ekipo in da se zavedamo, da smo sposobnosti premagati vsakega – tudi Olimpijo. Treba je verjeti, včasih za želeni dosežek potrebuješ še vsaj kanček sreče. Gotovo pa se bomo maksimalno trudili, da bi imeli uspešno pomlad," je sklenil strateg koprskega prvoligaša.