Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
6 01.01.2021 09:49:16

Prvi januar, ki TRESE NOGOMETNI SVET! Messi je PROST IGRALEC, že danes lahko PODPIŠE pogodbo z ...

Profimedia
To je prav poseben prvi januar.

Potem ko je imela Barcelona še med prejšnjim prestopnim rokom vse v svojih rokah in je proti želji svojega velikega zvezdnika Lionela Messija zadržala najboljšega ogometaša vseh časov v svojih vrstah, je od danes drugače. Kot velevajo pravila za prestope nogometašev, lahko že danes največji nogometni zvezdnik na svetu podpiše pogodbo z novim klubom. Katerimkoli pač, njegove roke so z začetkom januarja leta 2021 popolnoma proste. 

Pravila seveda pravijo, da se lahko vsak nogometaš, ki mu z naslednjim junijem poteče pogodba, že januarja povsem svobodno pogaja z vsemi morebitnimi bodočimi delodajlci. V Messijevem primeru bi torej Argentinec brez vednosti Barcelone lahko sedel za mizo z vsemi snubci in prisluhnil njihovim ponudbam. Če bi mu bila katera dovolj všeč, pa že danes (in ves preostanek meseca) lahko podpiše zavezujočo in dokončno pogodbo za brezplačen junijski prestop.

Bo Messi to tudi dejasko storil? Malo verjetno. Večina poznavalcev verjame njegovim zagotovilom, da bo z odločitvijo počakal do konca sezone. Vseeno pa se navijači Barcelone v novo leto prebujajo z zelo grenkim priokusom občutka, da lahko izjemno nezadovoljni Messi zdaj povsem prosto naredi, karkoli želi.  

Značke: messi, barcelona, prestop

Članki iz rubrike