Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 03.11.2020 15:57:35

Kaj se dogaja z NJEGOVIM VELIČANSTVOM? Maradona znova v bolnišnici

Reuters
Po mnenju mnogih najboljši nogometaš vseh časov spet z zdravstvenimi težavami.

Le nekaj dni po 60. rojstnem dnevu so enega največjih nogometnih zvezdnikov na svetu, Argentinca Diega Maradono, sprejeli v bolnišnico v La Plati, poročajo argentinski mediji. "Za njim je zelo čustven in težak teden. Bil je pod velikim stresom. To ga je psihološko prizadelo," je za televizijo TyC Sports dejal njegov osebni zdravnik Leopoldo Luque. Razlog za sprejem na kliniko ni koronavirusna pandemija, ki je v tej južnoameriški državi v polnem razmahu, še pišejo lokalni mediji.


Jubilej je proslavljal bolj skromno kot v preteklosti. Pričakal ga je namreč v samoizolaciji, ker je bil njegov osebni stražar pozitiven na novi koronavirus. Prav Maradona pa je eden tistih, ki po vseh merilih spadajo med najbolj ogrožene.

Znane so njegove številne zdravstvene težave, v letih po koncu kariere so se pojavile tudi težave s prekomerno težo, večkrat je zašel na stranpoti z alkoholom in drogami. Preživel je dva srčna napada in prebolel hepatitis, predpisali so mu stroge diete, ga pošiljali na klinike za odvajanje od alkohola ...

V sanatoriju Ipensa v La Plati bodo zdaj zdravniki opravili več testov. Maradona se je zadnje čase prehranjeval zelo slabo, je še dejal Luque, zato bi moral ostati na kliniki, dokler mu ne bo bolje.

Že prejšnji petek na svoj rojstni dan Maradona ni bil v najboljšem zdravstvenem stanju. Pred prvo tekmo svojega kluba po koronskem premoru - Maradona je trener pri moštvu Gimnasia y Esgrima - je sicer na kratko prišel na stadion, kjer je prejel čestitke in darila. Vendar sta ga morala med hojo podpirati dva spremljevalca. Svetovni prvak iz leta 1986 je tekmo po nasvetu zdravnika nato raje spremljal od doma.

Značke: nogomet, argentina

Članki iz rubrike