Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.10.2020 18:01:19

VRNIL SE JE! Ljubljenec navijačev Olimpije po SKORAJ DVEH LETIH dosegel prvenstveni gol (video)

Nogometaši Olimpije so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah premagali Bravo z 2:0 (0:0).

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.
* Strelca: 1:0 Vombergar (57.), 2:0 Samardžić (67.).
* Olimpija: Frelih, Boakye (od 61. Fink), Korun, Samardžić, Andrejašič, Bosić (od 72. Perković), Elšnik, Caimacov, Marin, Vombergar, Ivanović.
* Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić (od 85. Žugelj), Žinko (od 85. Španring), Kurtović, Nukić, Akboyi, Ogrinec (od 72. Maher), Kramarič, Šego (od 64. Kancilija).
* Rumeni karoni: /
* Rdeči karton: /

Nogometaši Olimpije so po porazu v Sežani nujno potrebovali zmago v mestnem derbiju in so jo tudi dosegli. Še zdaleč ne s spektakularno predstavo, ampak bolj na mišice, tako kot je bilo to tudi na prejšnji domači tekmi proti Celju. Njihovo glavno orožje očitno postajajo prekinitve, tokrat so en gol dosegli po prostem strelu, drugega pa po kotu. Poleg zanesljivih obrambnih akcij je bilo to bolj ali manj to tudi vse, kar so na dolgočasni tekmi, na kateri ni bilo kartonov, pokazali. V vezni vrsti ni bilo pravih idej, zato tudi priložnosti ni bilo.

Ljubljančani so v prvem polčasu, v katerem sta obe ekipi poskušali predvsem z nenatančnimi streli od daleč, sicer dosegli gol, mrežo je po strelu z razdalje Tima Maksa Elšnika zadel Đorđe Ivanović, a izkazalo se je, da je to storil iz nedovoljenega položaja.



Začetek drugega dela je obetal zanimivejšo predstavo, že v prvem resnejšem napadu se je po podaji Žana Trontlja Mustafa Nukić znašel neoviran pred Žigo Frelihom, toda njegov ne najboljši strel je končal v vratarjevih rokah.

Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila v 57. minuti, ko je bil po prostem strelu, ki ga je z leve strani izvedel Radivoj Bosić, v kazenskem prostoru najvišji Andres Vombergar, Argentinec slovenskega rodu je z glavo premagal vratarja Igorja Vekića. Za prvi ligaški gol v dresu Olimpije po skoraj dveh letih.

Tudi drugi gol je padel po prekinitvi in z glavo, deset minut po prvem je bil po kotu natančen Miral Samardžić, ki je bil strelsko uspešen še na drugi domači prvenstveni tekmi (vmes je bil strelec tudi na pokalni tekmi v Brežicah).

Po zanesljivem vodstvu je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi sta spet poskušali s streli od daleč, najbližje zadetku je bil Trontelj, ki je slabih deset minut pred koncem zatresel vratnico.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Novi Gorici, Bravo pa bi moral gostiti Domžale, a so zaradi covida-19 v domžalski vrsti tekmo prestavili.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike