stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 29.10.2020 15:17:29

Po prestavljenih tekmah Domžale zadovoljstva ne skrivajo, to je zahvala vsem vpletenim!

alesfevzer.com
Vodstvo tekmovanja v prvi ligi Telekom Slovenije je zaradi več okužb z novim koronavirusom v ekipi Domžal prestavilo dve tekmi tega kluba. Tekmi 9. in 10. kroga Aluminij - Domžale in Bravo - Domžale, ki bi morali biti odigrani danes oziroma 2. novembra, bodo prestavili. V taboru Domžal so z odločitvijo zadovoljni.

Ti tekmi bosta predvidoma na sporedu po reprezentančnem premoru.

Domžalčani so se na spletni strani zahvalili Nogometni zvezi Slovenije (NZS), da je prisluhnila njihovi želji po prestavitvi dveh tekem, ter tudi tekmecema Aluminiju in Bravu. Dodali pa so, da so še vedno prepričani, da ne bi smeli igrati nedeljske tekme (z Muro, op. STA), ker je pomenila veliko tveganje za zdravje vseh prisotnih.



"Iskrena zahvala gre tudi NK Aluminij in NK Bravo ter mojima kolegoma Borutu Arliču in Dejanu Močniku, ki sta prisluhnila naši stiski, razumela nevarnost za javno zdravje ter soglašala s prestavitvijo tekem. Takšno razumevanje, solidarnost in odgovornost v teh zahtevnih časih naš nogomet krvavo potrebuje, na žalost pa se je to v zadnjih mesecih zgolj redko in sramežljivo prikazalo. Verjamem, da bo izkušnja preteklega tedna koristna za celoten slovenski nogomet, saj moramo spoznati, da nam novi virus ne bo prizanašal, ter da se je potrebno na pojave bolje in predvsem bolj sistemsko pripraviti," je pojasnil direktor Domžal Matej Oražem.

"Sami bomo naslednje dni preživeli v samoizolaciji, v soboto pa bomo opravili novo skupinsko testiranje vseh preostalih zdravih članov ekipe in strokovnega štaba. Čas, ki smo ga pridobili, nam bo omogočil, da bomo vse okužene ločili od procesa treninga ter tako preprečili nadaljnje širjenje okužb znotraj moštva. Tako se bomo, v kolikor ne bo število novih okužb izjemno visoko, nemudoma vrnili v ritem treniranja in bomo tako zmožni varno nadaljevati z igranjem tekem v državnem prvenstvu," je načrt za naslednje dni predstavil direktor Domžal.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike