boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ro
ro
0 28.10.2020 09:50:32

Trener štirikratnih SLOVENSKIH PRVAKOV: Jaz in PAUL GASCOIGNE? Takole je bilo ...

Reuters
V sredo v PLTS zadnji gosti prvega, in če se opremo na logiko, bi morali biti Kraševci v mestu vrtnic v vlogi velikega favorita, a resnica je vendarle nekoliko drugačna. Tabor je na vrhu zaradi petih domačih zmag, v gosteh še ni osvojil točke, na drugi strani se štirikratni prvaki po skromnem začetku sezone počasi 'sestavljajo'.

Po visokem domačem porazu z Mariborom so si Goričani nekaj prepotrebne energije zagotovili z remijem v Celju. In tudi nekaj več optimizma pred nadaljevanjem sezone. "Prvakom smo se dobro postavili po robu, v drugem polčasu smo imeli celo priložnosti za ves izkupiček. Ampak fantje si zaslužijo čestitke, saj imamo kar nekaj manjših težav, ki jih sproti odpravljamo in so povezane s tem, da imamo veliko igralcev, ki dolgo niso igrali in počasi prihajajo v tekmovalni ritem. To je treba vzeti v zakup, imeti moramo dovolj potrpljenja in razumevanja ter se potruditi po najboljših močeh, da bi uresničili cilje. Osnovna namena v tej sezoni sta stabilizirati razmere v klubu in ostati v ligi ter v naslednji narediti korak naprej. Seveda pa smo zdaj misli preusmerili v prvo od treh zaporednih domačih preizkušenj," je bil po neodločenem izidu v knežjem mestu zadovoljen Gordan Petrić, ki se je medtem seveda že spoznal s slovenski ligo.

petric jk
Jurij Kodrun
In kakšno je njegovo mnenje o ligaškem tekmovanju na sončni strani Alp? "Nogomet se igra povsod. Povsod! Veliko je talentiranih igralcev, liga je majhna, takšno sem med igralsko kariero doživel na Škotskem. Stadioni so urejeni, čeprav ne trdim, da drugje niso, tukajšnje okolje omogoča mirno delo. V Novi Gorici nimam nikakršnega 'presinga', počutim se, kot bi bil tukaj že deset let, to je eden od razlogov, da sem prišel. Mladi igralci imajo veliko prostora za napredek, ker niso podvrženi takšnim pritiskom kot v nekaterih drugih ligah, in to je tisto, kar me veseli," je odvrnil nekdanji branilec, ki je na Škotskem branil barve Dundee Uniteda in velikana Rangersa, kjer je bil njegov soigralec med drugim tudi neponovljivi Paul Gascoigne. Igrati z njim je bilo bržčas nekaj posebnega. "Igrati z njim je bilo odlično. Super! Ne vem pa, kako je bilo njemu igrati z menoj," se je nasmejal Gordan Petrić in pristavil: "Gazza je poseben tip in gotovo je med tremi najboljšimi igralci, s katerimi sem igral v svoji karieri. Žal mi je zaradi vsega, kar se mu dogaja, toda v prvi vrsti je odličen človek, ki je bil vrhunski igralec. Ampak ko ste že omenili Rangers in Gazzo, moram poudariti, da je bilo res veliko dobrih igralcev; Brian Laudrup, Ally McCoist, Gordon Durie in še bi lahko našteval, Paul Gascoigne pa se je dobro vklopil v to družbo."

Članki iz rubrike