oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 28.10.2020 08:12:10

ANTE ŠIMUNDŽA zelo jasno: Bil sem vesel, ko sem videl NJIHOVE OBRAZE, na VRH pa gledamo drugače

alesfevzer.com
Sobočani so prekinili negativni niz. Resda ne tako, kot so si želeli, saj so se morali po treh zaporednih porazih – dveh prvenstvenih in pokalnem – ob Kamniški Bistrici zadovoljiti z remijem. A glede na okoliščine, v katerih so ga iztržili, je gotovo vreden (precej) več kot točko.

Po treh zaporednih porazih so se temelji Fazanerije malce zatresli, po več kot treh letih črno-bele idile se je stanje duha v klubu in okrog njega nekoliko poslabšalo. A prej ali slej se je moralo zgoditi tudi to; le utopisti in najbolj zaslepljeni navijači so morda živeli v upanju, da se bodo njihovi ljubljenci po sijajnem začetku sezone v nadaljevanju izognili nihanjem. Ampak kakorkoli obrnemo in obračamo, je bilo v pričakovanju izziva ob Kamniški Bistrici kristalno jasno, da je bil glavni namen Anteja Šimundže in njegovih varovancev preprečiti, da bi igrišče še četrtič v kratkem času zapuščali sklonjenih glav, in po možnosti zmagati. V vlogo favorita so jih postavljale informacije o okužbah s koronavirusom pri dvakratnih prvakih, za katere se je naposled sicer izkazalo, da je virus v največji meri »rovaril« v strokovnem vodstvu in klubskih pisarnah.

Muraši po neodločenem izidu v Domžalah morda nimajo razlogov za navdušenje, za zadovoljstvo pač. Tudi na nedeljski preizkušnji je bilo nemogoče spregledati, da je forma na nižji ravni kot v odprtju sezone, pri nekaterih posameznikih, ki veljajo tudi za nosilce, je to opaziti v še precej večji meri, toda Prekmurci so kljub temu ostali neporaženi. In kljub temu, da so od 15. minute igrali zgolj z desetimi, zato pa so bili nagrajeni za pristop. Za karakter, ki so ga pokazali; za čim boljši izid so se bili pripravljeni stepsti. V nasprotju s pokalnim polomom so spet kazali znake življenja in glede na vse okoliščine je remi prav gotovo vreden več kot le osvojeno točko. Lahko bi bil pravšnja psihološka injekcija za pomoč pri vrnitvi v želeni ritem ...

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, in takšna je tudi bila. Začetek nam ni šel v prid, hitro smo dobili rdeči karton, ampak glede na prikazano, glede na borbenost, požrtvovalnost in karakter fantov, smo si točko zaslužili," je povedal Ante Šimundža, ki se na to, da je Mura izgubila vrh lestvice, ni kaj prida oziral. "Vrh? Na to gledamo nekoliko drugače, v prvi vrsti nas zanima razlika za nami z namenom, da bi se čim bolj približali tihim oziroma ciljem, ki smo si jih zastavili," se je odzval mariborski strokovnjak.

lovric vuk af
alesfevzer.com
V nadaljevanju nas je zanimalo, ali se strinja s tem, da ima tokratni neodločen izid večjo težo kot »zgolj« osvojeno točko. "Zaradi izključitve smo se znašli v zahtevnem položaju, poleg tega so se nam pred tem kljub dobrim igram, z izjemo pokalne preizkušnje, zgodili trije porazi. Potrebovali smo točko in glede na vse skupaj je zelo, zelo velika."

Če so imeli navijači po pokalnem polomu obilo (upravičenih) kritik na zagnanost igralcev, je bila podoba ekipe v zgodnjem nedeljskem večeru popolnoma drugačna. "O tem smo se pogovarjali, tega smo si želeli. Po prihodu v slačilnico me je najbolj razveselilo, da sem videl zgarane obraze. To je zelo, zelo pomembno," je pristavil Ante Šimundža.

Zgoščeni ritem tekem se nadaljuje, črno-beli so misli medtem že preusmerili na četrtkov spopad z Mariborom v Fazaneriji. "Upam, da bi se lahko vrnil kateri od poškodovanih igralcev, po drugi strani smo izgubili Jana Gorenca. Toda zamenjave so zelo dobro prišle v tekmo, poživile so igro, dvignile raven. Zdaj je pomembna regeneracija, hkrati pa moramo ohraniti popolno osredotočenost na delo, ki ga opravljamo, na garanje, ki je potrebno," je pojasnil trener Mure.

Ob Kamniški Bistrici je nase opozoril Dragan Lovrić, ki je zapolnil nastalo vrzel po tem, ko je Jan Gorenc videl rdeče. Zelo redki so bili dvoboji, ki jih je hrvaški branilec izgubil na tleh ali v zraku, sredi prvega polčasa se je izkazal tudi z mojstrsko podajo v protinapadu, po katerem Sobočani niso izkoristili najlepše priložnosti. "Hitro se je moral pripraviti na vstop, na hitro je dobil vse informacije, in če vse to upoštevamo, je odigral dobro tekmo. Ampak saj veste, kako pravimo; ena ni nobena, ena ne prinese ničesar. Dejstvo je, da je v našem 'filmu', kar me nadvse veseli, hitro je spoznal, kako so stvari pri nas postavljene. Zavedamo se, da je drugačen tip igralca, prav tako kot tega, da ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, toda njegov pristop, prav tako kot Cipotov in na koncu tudi Brkićev, je bil zelo pomemben, da smo zadržali želeno raven," je še povedal Ante Šimundža.

Članki iz rubrike