dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ba
ba
2 28.10.2020 08:31:26

ČUDEŽ! S PLAČAMI so v zaostanku, a se je zgodilo. Če bi si kdo DRZNIL, bi mu 'grozili' z napotnico ...

Martin Metelko
Če bi si kdo pred začetkom prvenstva drznil napovedati kaj takega, bi si bržčas nakopal 'grožnje' z napotnico za zdravljenje v primerni ustanovi, toda naposled je dejstvo, da se v Sežani veselijo novega mejnika in pišejo zgodovino. Tabor je po osmih krogih na vrhu lestvice – s petimi domačimi zmagami in tremi porazi v gosteh!

Ponedeljkovo jutro je bilo za vse tiste, ki so tako ali drugače povezani s Taborom, nekaj posebnega. V nov dan so se v Sežani prvič prebudili kot vodilna ekipa na lestvici. "Drži, za naš klub je to vsekakor zgodovinsko. Tako visoko ni bil še nikoli, prvič je prvi v državi," se je nasmejal Davor Škerjanc, a nemudoma je sledil še dodatek: "Ampak razloga za evforijo vendarle ni. Sezona je še dolga, zelo dolga in v nadaljevanju bomo poskušali uresničiti svojo vizijo, ki v tem trenutku ne sega tako visoko. Ne želimo odstopati od svoje strategije, od svojih idej."

SPREJEMALI SMO KOMPROMISE


Toda še ne tako dolgo nazaj so bile ambicije zastavljene dokaj visoko. Tako zelo, da so marsikoga celo osupnile. "Takole bom rekel … Cilji so bolj skromni, kot smo si upali verjeti pred korono. V obdobju pred izbruhom virusa smo razmišljali in se pripravljali, da bi se v tej sezoni podali v boj za evropsko vozovnico, ampak v nastalih razmerah smo morali v določenih zadevah popustiti. Klub so zapustili nekateri igralci, za katere si nismo želeli, da bi odšli, naposled se je zgodil še odhod trenerja Maura Camoranesija. Sprejemali smo kompromise in stopili korak nazaj," je pojasnil direktor Kraševcev in nadaljeval: "V dozdajšnjem delu prvenstva so se nam nekatere stvari 'poklopile', imeli smo tudi malce sreče, novi igralci so se dokaj hitro prilagodili na ekipo in okolje. In rezultat nas spremlja, zaradi česar smo seveda veseli in ponosni na delo, ki ga opravljamo. Prav tako je treba poudariti, da so Goran Stanković in njegovi sodelavci stopili v zelo velike čevlje, vendar so naredili zelo dober posel. Vse poteka, kot mora!"

Ko se ekipa, ki tovrstnih dosežkov ni navajena, znajde v takšnem položaju, se pogosto zastavlja vprašanje, kako se bo odzvala? Bodo fantje znali ostati na trdnih tleh ali bodo morda 'poleteli'? "V prvi vrsti se že nekaj časa borimo z odzivom ekipe na gostovanjih. V spomladanskem delu nam je uspelo doseči napredek, ampak potreben je čas, da bi se vse izšlo oziroma da bi našli pravšnji način oziroma ključ za igre v gosteh. Sredina tekma v Novi Gorici predstavlja velik izziv zaradi dejstva, ker v tej sezoni v gosteh še nismo osvojili točke, prav tako kot seveda tudi zaradi tega, ker bomo v dvoboj prvič v klubski zgodovini vstopili kot vodilni na lestvici. Naša zasedba ima pravi karakter, ima svojo identiteto in res se ne bojim, da ne bi odgovorila tako, kot si želimo. Fantje bodo ostali takšni, kot so bili do zdaj," je prepričan Davor Škerjanc.

skerjanc mm
Martin Metelko
Marsikdo je nedeljsko podobo moštva proti Olimpiji ocenil kot najboljšo po napredovanju med elito. "Odigrali smo tudi že nekaj boljših tekem. Na domačem igrišču delujemo izredno prepričljivo, igramo svojo igro in smo čvrsti, odločni, agresivni. Za takšen pristop smo nagrajeni in vsi naši tekmeci imajo zaradi tega težave. Kakopak nas veseli, da je tako, in verjamem in želim si, da bi Stadion Rajka Štolfe še naprej ostal neke vrste trdnjava. Vnovič pa bom poudaril, da si moramo zdaj prizadevati, da bi takšen obraz kazali tudi v gosteh," je svoje videnje predstavil direktor in se znova dotaknil osnovnega rezultatskega namena. "Poglavitni cilj je ponoviti uvrstitev iz prejšnje sezone in tudi takšno točkovno bero. Hkrati bi radi v tem času stabilizirali finančni vidik kluba in poskrbeli za temelje ekipe, na katerih bi lahko gradili ambicije za prihodnost."

Denar je vedno pereča tema, težko ga je zagotoviti dovolj. "Ni enostavno. Nas je covid-19 ujel v neprijetnem trenutku, v prvi sezoni v prvi ligi, ko moraš za želeni korak naprej vlagati in delati še več kot preostali klubi, ki že dalj časa tekmujejo na tej ravni. Korona nam je onemogočila nadaljnje nemoteno delovanje, kakršnega smo si zamislili, prekrižala nam je veliko načrtov, na vseh področjih; od gledalcev do sponzorjev in prestopnih dejavnosti. A se trudimo, borimo. Je pa razumljivo zahtevno za vse klube, ne le za nas," pravi Davor Škerjanc, ki ne skriva, da izplačila niso redna. "Imamo določene zaostanke, ki so ob dogovoru z igralci in trenerji ter ob njihovem razumevanju pod nadzorom. Kot vidite, se to ne odraža na igrišču, seveda pa upam in verjamem, da se bo vse skupaj kmalu izboljšalo."

Članki iz rubrike