favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
2 24.10.2020 19:53:14

ŠOK v Mariboru! Koprčani se po Vršičevi mojstrovini ZADOVOLJNI vračajo na Obalo! (foto + video)

Grega Wernig
Čeprav so Koprčani še pred dobrega pol leta igrali v drugi ligi, so danes neporaženi zapustili Ljudski vrt.

Maribor in Koper sta se razšla brez zmagovalca, po vodstvu gostov, za katere je iz enajstmetrovke s pravo mojstrovino zadel nekdanji član Maribora Dare Vršič, je Rok Kronaveter kmalu za tem izid uspel izenačiti; 1:1 pa je bil tudi končni rezultat dvoboja 8. prvenstvenega kroga.

Vijoličasti so kljub delitvi točk začasno zavzeli vrh prvenstvene lestvice, še tretjič zapovrstjo pa so v Ljudskem vrtu ostali brez zmage. Koprčani na drugi strani brez prvenstvene zmage v Mariboru ostajajo vse od oktobra 2009, s točko pa so začasno skočili na peto mesto lestvice.

Že v uvodu dvoboja je razburjenje Mariborčanov prinesla odločitev sodnika Šmajca, ker po igranju z roko Timoteja Dodleka po strelu Kronavetra ni pokazal na belo točko.

V prvi polovici prvega polčasa z izjemo poskusa Mulahusejnovića za goste in Vrhovca za domače ni bilo pravih priložnosti, nato pa se je igra razživela.

V 25. minuti Vršič iz sijajnega položaja ni mogel premagati Juga v vratih vijoličastih. Minuto kasneje je mimo vrat znova meril Vrhovec, v 29. minuti pa še Požeg Vancaš z glavo.

V 34. minuti je obrambi Maribora pobegnil Mulahusejnović, ki ga je Mitrović spotaknil, Koper pa je prišel do enajstmetrovke. Mojstrsko, s panenko jo je izkoristil Vršič.

Koper je imel prek Palčiča z glavo in Žužka z neposredne bližine lepo priložnost, da poviša vodstvo v Ljudskem vrtu, a se je obakrat izkazal Jug. Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 45. minuti, ko je po odbiti žogi Kronaveter zadel, potem ko je nespretno posredoval malce pokriti Vargić.

V drugem polčasu je prvi zapretil Kronaveter, ki je močno sprožil s prostega strela, a je Vargić v vratih Kopra odlično posredoval. Ta je bil na mestu tudi ob strelih Požega Vancaša in Mešanovića, nasploh pa je imel v drugem delu več dela od Juga, ki je bil bolj dejaven v prvih 45 minutah.

V 82. minuti je z roba kazenskega prostora še enkrat poskusil Vrhovec, a je zlahka obranil Vargić. Blizu vodstvu je bil nato Koper, vendar je Žužek v 89. minuti za las zgrešil cilj.

V sodnikovem dodatku je Kronaveter sicer žogo poslal v mrežo Vargića, a je Šmajc pred tem dosodil prekršek mariborskega nogometaša, kmalu zatem pa je označil še konec tekme.

V devetem krogu bodo Mariborčani 29. oktobra gostovali pri Muri, Koprčani pa bodo dan prej doma igrali proti Celju.

Zadetka si lahko OGLEDATE TUKAJ.

Maribor - Koper 1:1 (1:1)
* Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Kalan, Švarc.
* Strelci: 0:1 Vršič (34./11-m), 1:1 Kronaveter (45.).
* Maribor: Jug, Klinar, Obreht (od 80. Tavares), Mitrović, Peričić, Kolmanič, Pihler, Vrhovec, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović.
* Koper: Vargić, Palčič, Žužek, Rajčević, Jozinović, Knežević (od 33. Jelić Balta), Dodlek, Barišič (od 70. Stevanović), Vršič (od 80. Mišić), Pejić, Mulahusejnović (od 80. Spinelli).
* Rumeni kartoni: Obreht, Mitrović; Pejić, Jelić Balta, Jozinović.
* Rdeči karton: /.

Galerija

Članki iz rubrike