900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
7 07.10.2020 07:11:12

Pri MARIBORU so se odzvali na GROŽNJE S SMRTJO in poskrbeli za odmevno razkritje: Navijači so to storili, ker ...

Grega Wernig
Pri Mariboru so se odzvali na neprimerno vedenje svojih navijačev po zadnjem derbiju.

Prvi večni derbi letošnje sezone v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca z izidom 1:1. Po vodstvu Maribora, za katerega je zadel Jasmin Mešanović, je Olimpija uspela izenačiti v 75. minuti tekme, ko je bil spet uspešen Đorđe Ivanović. 

Viole, ki so se zbrale ob ograji, pa očitno niso bile zadovoljne s točko. V smeri nogometašev so kričale marsikaj grdega, toda vrhunec neokusnega je sledil, ko je v smeri varovancev Maura Camoranesija med drugim letelo 'vsi boste mrtvi' in 'zaklani boste kot p***e'.

Pri klubu so se na početje svojih navijačev odzvali šele po vprašanjih, ki so jih na njih naslovili kolegi iz Večera: "Nogomet je v Mariboru strast, pogonsko gorivo. Pogosto tudi način življenja. Ko pride dan derbija, so čustva še močneje izražena in želja po zmagi včasih zamegli presoje posameznikov. Poteza posameznih navijačev, ko so po nedeljski tekmi izrekli igralcem žaljivke, ki so nato prerasle v grožnje, je nesprejemljiva."

Nogometaši so morali 'na zagovor' že po porazu s Taborom, ko so izgubili z 1:3. "Igralci so dojeli sporočilo navijačev po prejšnjih tekmah, na derbiju truda ne gre nikomur očitati, kar je izpostavil tudi trener na novinarski konferenci. Do nedeljskega dogodka, ki je dobil močne in neprijetne razsežnosti, pa je prišlo po vmesnem nesporazumu. Igralci so po zapravljenem vodstvu in še enem derbiju brez zmage ostali z mešanimi občutki ter se niso takoj napotili k običajnemu pozdravu navijačem, kar je nato privedlo do odziva posameznikov, ki ga ne glede na okoliščine ne moremo odobravati," so iz NK Maribor še sporočili za Večer.

Značke: viole, maribor

Članki iz rubrike