testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
3 28.09.2020 11:45:30

Bliža se VEČNI DERBI, Olimpija pa ima HUDE TEŽAVE! Saj ni res, pa je, Skender NE MORE ...

Jurij Kodrun
Bliža se prvi večni derbi nove sezone.

Olimpija je včeraj dobila derbi Ljubljanske kotline, Domžale so bile v Stožicah poražene z 2:3. Ob tem je zanimivo, da so se Ljubljančani v bitko z rumeno družino podali sila zdesetkani. Trener Dino Skender je imel na klopi le šest nogometašev; kar tri mesta so v zapisniku ostala prazna. Toda zakaj je bilo tako? No, zakaj ni bilo Mirala Samardžića, je jasno: kapetan je počival zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na gostovanju pri Aluminiju.


Pa drugi? Dejstvo je, da so Olimpijo zdesetkale poškodbe in bolezni. Pred nedeljsko tekmo sta zbolela branilca Denis Šme in Daniel Kamy, v postelji je s povišano telesno temperaturo obležal tudi napadalec Dražen Bagarić. Medtem sta se Matic Fink in Nik Kapun na stranskem tiru znašla zaradi težav z mišicami. Fink je do zadnjega kandidiral za nastop, a je nato postalo jasno, da preprosto ne more igrati. Kar zadeva Kapuna, velja poudariti, da mu tokrat ne nagaja ahilova tetiva, ki mu je v preteklosti grenila življenje. To je vsekakor spodbudna novica. Tako kot Fink ima tudi Kapun težave z mišico. Skender še ne ve, kdaj bo lahko spet računal na dvojec, a obstaja upanje, da vendarle ne bosta predolgo počivala.

Že od prej sta na stranskem tiru tudi Vitja Valenčič in Eric Boakye, prav tako bo zanimivo videti, kakšne posledice je na Marku Perkoviću pustil prvi nastop za Olimpijo po marčevski registraciji za zmaje. Hrvat je moral predčasno iz igre zaradi težav z mišico, in ker na klopi ni bilo centralnega branilca, ki bi ga lahko zamenjal, je zadnjih 10 minut kot "štoper" odigral kar Timi Max Elšnik.

Značke: nk-olimpija, plts

Članki iz rubrike