Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.09.2020 10:50:55
Deli članek:

Dogaja se. PRVAKI bodo ustoličili MOČNO IME!

Jurij Kodrun

Vendarle se ni umaknil iz kluba.

Od torkovega jutra dvomov ni več, aktualni prvaki so tudi uradno potrdili, o čemer smo na straneh našega časopisa obširno pisali. "Branko Veršič je zaradi službenih obveznosti ponudil svoj odstop s položaja športnega direktorja, upravni odbor NK Celje pa je njegov odstop sprejel. NK Celje se dozdajšnjemu športnemu direktorju zahvaljuje za ves njegov prispevek k uspehom našega kluba in mu na njegovi nadaljnji življenjski poti želi vse najboljše. Ob tem klub sporoča, da Robert Koren ne bo več opravljal funkcije člana strokovnega vodstva. Kakšna bo njegova vloga v prihodnje, bo znano v naslednjih dneh," je celjski prvoligaš zapisal na svoji spletni strani.

Pred tem je sicer prevladovalo prepričanje, da bo nekdanji reprezentančni kapetan zapustil stadion Z'dežele, toda za zdaj se je umaknil le iz strokovnega vodstva. "Z vodilnimi možmi se pogovarjamo glede moje vloge v prihodnje. V klubu je veliko izzivov in področij, kjer lahko pomagam, kot sem do zdaj vsakodnevno pomagal na igrišču. In če se najdemo v skupni viziji za dobrobit kluba, potem ..." nam je brez dokončanega stavka zaupal Robi Koren, toda naši viri so nam prišepnili, da dvomov glede njegovega nadaljnjega statusa naj ne bi bilo več.

Ruski vlagatelji, ki bodo kmalu 'prevzeli oblast', ga želijo videti na položaju športnega direktorja, kar nikakor ni presenečenje. Devetintridesetletni Korošec je močno ime in ima več kot dovolj izkušenj z nogometom na visoki in najvišji ravni, med kariero pa je kakopak pridobil tudi obilo stikov, ki so za vsakega snovalca kadrovske politike tako zelo pomembni. Ponudbo investitorjev je menda že sprejel, ob tem pa se kakopak zastavlja vprašanje, kako bo sodeloval z Dušanom Kosićem, s katerim naj bi imela v zadnjem času kar precej težav z različnimi stališči in s tem komunikacijo. Mar to pomeni, da se bo ljubljanski strokovnjak moral posloviti s klopi prvakov? Dobili smo namig, da vsaj za zdaj takšen scenarij ni predviden, namesto tega naj bi UO poskušal njun odnos vnovič izboljšati s pomočjo mediacije …

Jurij Kodrun