reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.09.2020 15:14:03

Je Sloveniji uspel VELIKI MET?!? Kek močnejši za nogometaša, ki ga je lovil celo – JUVENTUS!

Profimedia
Kdo je Sandi Lovrić, ki je Avstriji obrnil hrbet in se odločil za Slovenijo?

V sosednji Avstriji je danes ogromno prahu dvignil Sandi Lovrić, nogometaš švicarskega prvoligaša Lugana, ki je obelodanil, da ne bo več igral za avstrijsko reprezentanco. Lovrić nikdar ni zaigral za člansko selekcijo, je bil pa v preteklosti reden član mladih izbranih vrst. Dvaindvajsetletni vezist je svoj čas veljal za enega najbolj obetavnih nogometašev v Avstriji, zdaj pa je sprejel odločitev, da bo zamenjal nogometno državljanstvo in igral za Slovenijo, od koder prihajajo njegovi starši.


Ob tem se seveda moramo vprašati: je Slovenija dejansko dobila nogometaša, ki bi ji lahko resno pomagal? Je dobila vezista, ki bi lahko občutno povečal kvaliteto v dokaj osiromašeni vezni liniji? Statistika govori marsikaj. Tudi to, da je Lovrić kljub mladosti na članski ravni odigral že 113 tekem. Od tega 79 pri Sturmu in 34 pri Luganu. V statistiko je vpisal štiri zadetke in 16 podaj.

Zanimiva je tudi informacija iz preteklosti, iz leta 2015. Tedaj so številni mediji v Italiji pisali, da sta se za Lovrića ogrela kar dva tamkajšnja velikana. Poleg milanskega Interja tudi serijski prvak Juventus. Tedanji nogometašev agent Max Hagmayr je to potrdil in razkril, da je bil Lovrić dejansko pri obeh klubih. Na koncu ni odšel v Italijo, marveč v Švico.

Članki iz rubrike