Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2020 07:29:16
Deli članek:

Veliki zvezdnik CELJA na pragu odhoda k SOSEDOM?! Koliko bodo z njegovim prestopom zaslužili slovenski prvaki?

Jurij Kodrun

Bo Dario Vizinger zapustil Celje?

V Celju je bilo v zadnjih dneh zelo pestro predvsem po klubskih pisarnah, saj so aktualni državni prvaki ostali brez športnega direktorja, saj je Branko Veršič zaradi službenih obveznosti ponudil odstop, prav tako pa tudi Robert Koren ne bo več opravljal vloge člana strokovnega vodstva.

Vsa glasnejša pa so tudi namigovanja o odhodih nekaterih igralcev, v prvi vrsti je najbolj vroč Dario Vizinger. Po zanimanju druge ekipe Bayerna in avstrijskega Rapida, je zdaj resno zagrabil še en avstrijski klub, in sicer Wolfsberger, ki je zadnje prvenstvo končal na visokem tretjem mestu na lestvici in išče zamenjavo za izraelskega golgeterja Shona Weissmana.

Avstrijci naj bi za vizingerja ponudili milijon, Celjani pa naj bi zahtevali še dodatnih 200 tisoč evrov. Pri tem pa je treba upoštevati, da si bodo Celjani zaslužek od prodaje morali deliti z Rijeko, ki jim je Daria Vizingerja odstopila zastonj, vendar je bil hkrati dosežen dogovor, da si bodo ob njegovem odhodu odškodnino delili v razmerju 60-40 v korist slovenskega prvoligaša. Če bi se bili torej Avstrijci naposled vendarle pripravljeni odreči 1,2 milijona evrov, bi Celjanom pripadlo 720 tisočakov.